Breaking news

Porți ochelari de vedere? 5 sfaturi utile pentru a alege rama potrivită

Ochelarii de vedere sunt motivul pentru care cea mai mare parte a oamenilor ce suferă de vicii de refracție pot duce o viață normală, fără dificultăți în îndeplinirea sarcinilor zilnice. Deși aceștia sunt disponibili cu lentile personalizate în funcție de necesitățile fiecărui individ în parte, ramele cu care vin prevăzuți trebuie alese cu grijă, conform criteriilor personale în care îi vei folosi.

Astfel, alegerea potrivită a lentilelor (sub îndrumarea și recomandarea medicului oftalmolog) trebuie să fie completată de o ramă pe măsură – calitativă, rezistentă și durabilă. Iată care sunt unele dintre caracteristicile esențiale pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când o alegi:

Materialul din care este fabricată

Datorită cererii din ce în ce mai mari, dar și a influențelor dictate de trendurile actuale în fashion, ramele sunt disponibile în diferite variante atunci când vine vorba de materialul din care sunt fabricate. Vei putea alege dintre rame de ochelari metalice (celebre în special datorită rezistenței în timp), rame din plastic (ușoare și confortabile), dar și produse realizare din ceramică (elegante și estetice, dar mai grele decât alte variante).

Forma pe care o are

Conturul pe care rama ta a fost concepută este un aspect pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când alegi produsul potrivit pentru tine. Forma acesteia va determina atât modul în care arăți atunci când porți ochelarii de vedere, cât și confortul pe care aceștia ți-l oferă. Poți opta pentru diverse modele precum cat-eye, aviator, rotunzi, pătrați sau forme abstracte. Ține cont că rama ochelarilor ar trebui să contrasteze conturului pe care îl are chipul tău, pentru a-ți scoate trăsăturile în evidență. 

Cadrul-suport al lentilelor

În funcție de modul în care lentilele sunt prinse pe acestea, ramele ochelarilor de vedere se pot clasifica astfel:

  • Cu cadru complet – lentilele sunt înconjurate în totalitate de suportul ramelor;
  • Cu cadru parțial – lentilele au doar jumătate din dimensiunea lor acoperită de conturul ramelor – de regulă, partea superioară;
  • Fără cadru – lentilele sunt prinse de rame doar lateral – aspectul este unul aproape insesizabil atunci când ochelarii de vedere sunt purtați. 

Mărimea și culoarea disponibile

Mărimea ramelor trebuie aleasă astfel încât acestea să fie confortabile și să ofere suport optim atunci când privești. Ai grijă la spațiul punții nazale, dar și la lungimea marginilor care se așează în spatele urechilor. În ceea ce privește culoarea, este recomandat să optezi pentru o nuanță similară culorii părului și tenului tău, pentru a-ți scoate ochii în evidență. 

Conturul feței 

Forma feței tale este un alt criteriu care nu ar trebui neglijat atunci când îți alegi ochelarii de vedere. O față cu contur pătrat (fruntea și bărbia au dimensiuni similare) se va potrivi cu rame rotunde, acestea creând un efect de alungire. În mod asemănător, o față rotundă va arăta bine cu rame pătrate, iar pentru un chip alungit sunt indicate modelele cat-eye. 

Alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere trebuie făcută luând în calcul mai multe aspecte, inclusiv timpul în care îi vei purta. Consultă-te cu specialistul oftalmolog în vederea unei decizii potrivite atât din punct de vedere medical, cât și estetic. De asemenea, pentru a completa sfaturile primite de la acesta, ia în considerare și recomandările de mai sus care îți vor veni în ajutor. 

Sursa: Shutterstock

>