Breaking news

Poroșenko închide toate instituțiile publice din zonele controlate de separatiștii proruși

loading...

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a dat ordin, sâmbătă, Guvernului, să închidă toate instituțiile publice din zonele controlate de separatiștii proruși din estul Ucrainei.

Petro Porosenko - presedinte ucrainaPetro Poroşenko a emis un decret prin care ordonă închiderea tuturor serviciilor administrative publice în regiunile din estul Ucrainei, pentru a-i lăsa pe insurgenți fără sprijin.

Potrivit decretului emis sâmbătă de Poroşenko, Guvernul de la Kiev are la dispoziție o săptămână ca “să pună capăt activităţilor companiilor publice, instituţiilor şi organizaţiilor de stat din zonele unde sunt efectuate operaţiuni antiteroriste”.

Administraţia prooccidentală de la Kiev foloseşte sintagma “activităţi teroriste” cu referire la acţiunile grupurilor separatiste proruse din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Decizia vizează toate serviciile publice, inclusiv şcolile, spitalele, unităţile medicale, a explicat un oficial ucrainean de rang înalt, sub protecţia anonimatului.

“Este o măsură decisivă, s-a terminat cu jocurile. Toate structurile finanţate de stat din acele zone vor fi retrase. Fondurile economisite în acest mod vor fi distribuite sub formă de ajutor umanitar în aceste regiuni”, a precizat oficialul citat.

Decretul prezidențial este o consecință a alegerilor organizate în regiunile separatiste pe 2 noiembrie care au provocat o vie nemulțumire la Kiev.

La două zile după alegeri, președintele Petro Poroșenko a anunțat că Ucraina este de acum ‘constrânsă’ să ia măsuri și să ‘izoleze’ militar și economic zona aflată sub controlul rebelilor ‘pentru a nu permite cancerului să se extindă’.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>