Breaking news

Pontonul de la Mahmudia, inaugurat de Raluca Turcan, s-a scufundat în Dunăre

Pontonul plutitor inaugurat pe 22 septembrie la Mahmudia, în judeţul Tulcea, de către Ministrul Raluca Turcan alături de alţi şase oficiali, a luat apă şi s-a scufundat în Dunăre.

Pontonul de 6 milioane de lei, destinat copiilor cu dizabilităţi din Delta Dunrăii, s-a scufundat la nici o lună de la inaugurarea cu maere fast de către şapte oficiali.

Potrivit Info Tulcea, Fundaţia Sera susţine că situaţia de la Mahmudia este cunoscută cauzată de faptul că s-au blocat pompele de santină pentru că a fost o problemă cu alimentarea cu energie electrică.

Pontonul plutitor a fost realizat de Fundaţia Sera România şi era conceput ca centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării.

Pontonul urma să circule în Deltă şi în localităţile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie frecvente şi predictibile pentru circa 100 de copiii cu posibilităţi reduse de transport.

Conform Ralucăi Turcan, pontonul a fost un proiect inovativ al Fundației SERA România, cu sprijinul Penny și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea.

Pontonul va fi tras din apă şi se vor repara acele pompe stricate urmând a fi readus pe linia de plutire.

Însă întreaga operaţiune durează câteva săptâmâni bune şi va costa cel puţin 10.000 de euro.