Breaking news

Ponta vrea să se adreseze Parlamentului pe tema bugetului Uniunii Europene

Premierul Victor Ponta a transmis luni, o solicitare conducerii Senatului de a se adresa marţi plenului celor două Camere ale Parlamentului.

Victor Ponta vrea să se adreseze Parlamentului României pentru ca legislativul să adopte o poziție cu privire la mandatul țării noastre la Consiliul European de la Bruxelles.

Convocarea plenului celor două Camere va fi decisă luni seară, în cadrul unei şedinţe a Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, convocată pentru ora 19.00.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că tema reprezentării României la Consiliul European poate face obiectul unei dezbateri parlamentare, el arătând că USL examinează posibilitatea de a convoca marţi o şedinţă de plen reunit pe acest subiect.

Eu cred că acest subiect major al poziţiei României la Consiliul European poate să facă conţinutul şi al unei dezbateri parlamentare. Examinăm posibilitatea de a facem mâine o şedinţă a Camerelor reunite pe acest subiect. Propun asta, vedem decizia”, a spus Crin Antonescu.

Solicitarea de a se  adresa Parlamentului, vine după ce USL a adopat luni o rezoluție prin care susţine propunerile formulate pentru viitorul buget al UE de către preşedinţii CE şi PE, și prin care Băsescu este somat să reprezinte înteresul țării.

>