Breaking news

Ponta spune că Raportul MCV conține erori la capitolul justiție

loading...

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, că raportul MCV conţine anumite erori materiale, în special la capitolul justiție.

premierul pontaVictor Ponta a criticat raportul MCV prezentat miercuri de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, pe motiv că nu reflecă realitatea.

A fost discutat şi cu noi, pentru că sunt câteva erori, acolo, materiale. În primul rând, înţeleg că nu s-a întâmplat nimic cu cei patru miniştri care aveau sesizare de la ANI. S-a întâmplat, nu mai sunt în Guvern şi îmi pare rău că nu mai sunt: şi Silaghi, şi Hellvig, şi Pop, şi Andronescu. Tocmai că i-am sacrificat pentru că aveau o sesizare de la ANI, de care nu aţi mai auzit şi de care probabil nici nu o să mai auziţi nimic în viitor, dar i-am sacrificat tocmai din acest motiv, iar acum se trece că nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat, că nu mai e niciunul dintre cei patru şi regret că nu mai e niciunul, dar a fost un semnal politic pe care am vrut să-l dau. Am mai citit că sunt trei miniştri cercetaţi pentru corupţie. Nu am reuşit să-i identific. Înţeleg, sigur, Fenechiu e trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, dar pe ceilalţi doi nu i-am găsit oricât i-am căutat. Care sunteţi vă rog să spuneţi, recunoaşteţi singuri. Probabil că e o eroare şi lucrurile astea se puteau îndrepta dacă Mecanismul era şi de Cooperare, nu doar de Verificare”, s-a adresat Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray a precizat că raportul nu are treabă cu aderarea României la Schegen și că țara noastră este aptă din punct de vedere tehnic să adere la spațiul Schengen.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian