Breaking news

Ponta spune că Raportul MCV conține erori la capitolul justiție

loading...

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, că raportul MCV conţine anumite erori materiale, în special la capitolul justiție.

premierul pontaVictor Ponta a criticat raportul MCV prezentat miercuri de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, pe motiv că nu reflecă realitatea.

A fost discutat şi cu noi, pentru că sunt câteva erori, acolo, materiale. În primul rând, înţeleg că nu s-a întâmplat nimic cu cei patru miniştri care aveau sesizare de la ANI. S-a întâmplat, nu mai sunt în Guvern şi îmi pare rău că nu mai sunt: şi Silaghi, şi Hellvig, şi Pop, şi Andronescu. Tocmai că i-am sacrificat pentru că aveau o sesizare de la ANI, de care nu aţi mai auzit şi de care probabil nici nu o să mai auziţi nimic în viitor, dar i-am sacrificat tocmai din acest motiv, iar acum se trece că nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat, că nu mai e niciunul dintre cei patru şi regret că nu mai e niciunul, dar a fost un semnal politic pe care am vrut să-l dau. Am mai citit că sunt trei miniştri cercetaţi pentru corupţie. Nu am reuşit să-i identific. Înţeleg, sigur, Fenechiu e trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, dar pe ceilalţi doi nu i-am găsit oricât i-am căutat. Care sunteţi vă rog să spuneţi, recunoaşteţi singuri. Probabil că e o eroare şi lucrurile astea se puteau îndrepta dacă Mecanismul era şi de Cooperare, nu doar de Verificare”, s-a adresat Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray a precizat că raportul nu are treabă cu aderarea României la Schegen și că țara noastră este aptă din punct de vedere tehnic să adere la spațiul Schengen.

loading...