Breaking news

Ponta spune că Băsescu a vrut să-l trimită la un consiliu unde merg doar miniștrii

Premierul României Victor Ponta a declarat luni, că a primit o scrisoare din partea lui Băsescu în care i se propunea să participe la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al UE.

Premierul Ponta a precizat că nu a dorit să anunţe acest lucru deoarece această cerere demonstrează că Băsescu nu cunoaşte reguli europene.

Victor Ponta a spus că la astfel de reuniuni participă doar miniştrii Afacerilor Europene, iar solicitarea preşedintelui Băsescu demonstrează un lucru “oarecum ruşinos”, şi anume că acesta nu cunoaşte regulile europene.

”Am primit, dar nu am vrut să vorbesc despre ea, pentru că ar demonstra că preşedintele Traian Băsescu nu cunoaşte regulile europene şi ar fi oarecum ruşinos. Nu am cum să particip eu, pentru că nu participă niciun prim-ministru. Prim-miniştrii participă la Consiliul European, cu excepţia României şi Lituanie ”, a spus Ponta.

Ministerul Afacerilor Europene a anunţat luni că ministrul Leonard Orban va participa, marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al UE. Agenda întâlnirii fiind dominată de problematica viitorului cadru financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020, tema Consiliului European excepţional convocat în 22-23 noiembrie.

>