Breaking news

Ponta și Antonescu girează cenzura lui Stelian Tănase de la TVR

loading...

Stelian Tănase este avansat și premiat de Victor Ponta și Crin Antonescu, pentru că a întrerupt emisia TVR Moldova pe 7 februarie 2014, ca să cenzureze difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină.

ponta - stelian tanase - antonescu - tvrÎn loc să fie dat afară în șuturi de la conducerea TVR, pentru că a ordonat oprirea emisiei TVR Moldova pe 7 februarie, ca să oprească de la difuzare documentarul Moștenirea Clandestin, Stelian Tănase este avansat de la gradul de șef interimar la cel de director plin până în 2016.

Pentru Victor Ponta și Crin Antonescu, cenzura practicată de Stelian Tănase la TVR reprezintă un fapt divers, neimportant și deloc de luat în seamă. Nu contează că Stelian Tănase aberează cât e ziua de mare și tot o dă cu BBC în sus, BBC în jos, dar în realitate oprește emisia canalelor publice de televiziune după bunul plac, încălcând legea audiovizuală și Constituția României.

Nici amenda de 70.000 de lei aplicată de CNA pentru cenzura lui Tănase, nu contează pentru premierul Ponta și pentru șeful PNL, Crin Antonescu.

Dacă vorbim de Preşedinte – Director General, urmează să discut şi cu reprezentaţii grupurilor parlamentare, însă eu cred că domnul Stelian Tănase trebuie să-şi continue activitatea și trebuie să identifice, alături de Consiliul de Administraţie, soluţiile legale prin care (n.r., să relanseze) activitatea Televiziunii Române, însă în condițiile în care sunt uriaşe datorii şi probleme care de ani de zile s-au acumulat şi care supun unui mare pericol activitatea TVR în continuare”, a spus luni, Victor Ponta.

Marți, Ponta s-a văzut cu Stelian Tănase la Parlament, unde au bătut palma pentru un mandat de șef plin la TVR. După discuții, Stelian Tănase a spus că: În acest moment sunt susţinut şi am primit toate garanţiile, pentru că una dintre probleme este lipsa de sprijin real, concret, pe măsuri. Aşa, un sprijin pe prietenie sau din anumite calcule politice nu e foarte greu de obţinut, dar eu am sperat şi am avut două discuţii, una cu premierul Ponta şi una cu preşedintele PNL Crin Antonescu şi am obţinut, cred, acest sprijin politic. Mi s-au dat asigurări că, într-adevăr, voi fi sprijinit pentru că ce urmează acum este o perioadă foarte complicată pentru Televiziunea Română.

Cum este oare posibil ca Stelian Tănase să încalce articolul 30, alin 2 din Constituția României, care spune că Cenzura de orice fel este interzisă, și în loc să fie dat afară de la TVR, este propus pentru un mandat de Președinte Director general cu puteri depline.

Pentru Ponta și Antonescu chiar nu contează nici măcar ce scrie în Constituție? Pe cine reprezintă? ce legi respectă și pentru cine lucrează? Cenzura lui Stelian Tănase este un lucru banal pentru televiziunile de știri din România care au spus că pur și simplu acest subiect nu reprezintă niciun fel de interes.

loading...