Breaking news

Ponta: România are o rezervă de bani. Salariile și pensiile se plătesc

Premierul Victor Ponta a declarat joi la Radio România Actualități că țara noastră are o rezervă de bani care-i va permite să plătească la timp salariile și pensiile, indiferent de ce se întâmplă în Ucraina sau în Europa.

Victor Ponta  RRAPonta a fost astăzi invitatul lui Victor Caraculacu în emisiunea Probleme la zi la Radio România Actualităţi. Primul Ministru a dat din nou asigurări că nu vor fi probleme cu plata pensiilor şi a salariilor până la sfârşitul anului.

România are o rezervă de bani şi orice s-ar întâmpla în Europa sau Ucraina îşi poate asigura sută la sută pensiile, salariile şi funcţionarea instituţiilor publice. Este un anunţ pe care îl fac cu toată responsabilitatea, pentru toţi acei pensionari şi angajaţi în domeniul public””, a declarat astăzi premierul Victor Ponta la radioul public.

El a mai precizat că „statul are disponibilitatea necesară de a plăti pensiile şi salariile şi nu este nevoie să apelăm la FMI, să împrumutăm din altă parte sau să luăm vreo măsură extremă”.

Premierul a mai spus că nu vor fi mărite taxele actuale, de altfel, potrivit unei analize a ministrului finanţelor, pot fi eliminate peste 70 de “taxe parafiscale”, iar pierderea la buget “va fi una mică”, de aproximativ 2 milioane de lei.

>