Breaking news

Ponta optimist: Băsescu va respecta votul de la parlamentare, că nu suntem dictatură sud-americană

Premierul Victor Ponta, a declarat sâmbătă, la Suceava, că Băsescu va respecta votul românilor de la alegerile parlamentare, pentru că România nu e o dictatură sud-americană.

Ponta se declară optimist în privința deciziei pe care o va lua Băsescu după alegerile din 9 decembrie în privința rezultatului alegerilor parlamentare.

Dacă oamenii votează majoritatea absolută pentru USL, acela este cel mai bun răspuns pentru domnul preşedinte, iar domnia sa sigur va respecta, că doar nu suntem o dictatură sud-americană. Ştiţi, şi Ceauşescu spunea că el ştie mai bine, iar poporul greşeşte. Eu nu cred că domnul Băsescu o să ne spună că poporul a greşit şi el ştie mai bine, că nu are cum să ştie mai bine şi nimeni nu va accepta acest lucru”, a spus Ponta.

Premierul a spus că în cazul în care USL obține majoritatea mandatelor în Parlament, el va fi desemnat în continuare de Băsescu în funcția de prim-ministru al României.

Dacă oamenii votează USL majoritate absolută în Parlament, e o decizie pe care nimeni şi nimic nu o poate schimba. Acolo, câteva mii de oameni au votat, nu să fie un prim-ministru de la PSD, ci m-au votat pe mine, Victor Ponta, şi liberalii şi conservatorii. Tot acolo, am votat noi, social-democraţii, nu să fie un liberal candidat la preşedinţie, ci Crin Antonescu să fie. Nu se poate schimba această decizie nici dacă vreau eu, nici dacă vrea domnul Antonescu, nici dacă vrea domnul Constantin, pentru că aşa au votat câteva mii de oameni, reprezentând, practic, cele trei partide. Restul sunt şopârle de campanie„, a mai spus Ponta.

Rămâne de vâzut dacă Ponta este doar naiv să creadă că Băsescu va respecta decizia electorilor fără să creeze haos și controverse pe scena politică după 9 decembrie.

>