Breaking news

Victor Ponta o amenință pe Maria Grapini cu remanierea

Premierul Victor Ponta o amenință pe Maria Grapini cu remanierea, după ce ministrul a făcut declarații dure la adresa Guvernului României.

ponta si grapiniMaria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri şi Turism, a declarat marți, că problemele mediului de afaceri nu sunt înţelese perfect la nivelul Executivului şi că uneori are impresia „că merge pe contrasens” când prezintă în Guvern dificultăţile firmelor.

”Nu se înţeleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori că merg pe contrasens când mă duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-aş fi dorit ca mai mulţi oameni de afaceri să-şi asume acest risc şi să fie dispuşi să-şi bage în acest malaxor întreaga carieră. M-am dus în sistemul public cu dorinţa de încerca sa transmit în Executiv problema reală din mediul economic”, a spus Grapini la conferinţa „Mediafax talks about SME’s”.

La auzul acestor declarații, premierul a luat foc și a amenințat-o pe Grapini că o remaniază.

Dacă Maria Grapini este nemulţumită, sigur o să găsim un ministru mai bun”, a declarat premierul Victor Ponta, aflat la Vilnius.

Însă Victor Ponta a precizat că nu cunoaşte declaraţia ministrului şi nici în ce context a fost formulată.

”Nu cunosc declaraţia. Evident că relaţia dintre Guvern şi mediul de afaceri este în primul rând responsabilitatea doamnei ministru Grapini. Nu ştiu în ce context, dacă e nemulţumită, sigur o să găsim un alt ministru mai bun”, a mai spus Ponta.

Ulterior, Maria Grapini a atenuat declaraţia, spunând că ar putea să intre în Cartea Recordurilor prin poziţia unicat a unui ministru care vine şi spune în public ce prost e Guvernul din care face parte.

”Dacă s-a înţeles că eu am apăsat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru că niciun ministru nu a venit până acum şi să spună ce prost e Guvernul. Nu? Intru şi eu în Cartea recordurilor”, a spus Grapini, potrivit Mediafax.

Ea a răspuns astfel unei critici aduse de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, care i-a reproşat ministrului că vorbeşte prea mult despre ce trebuie să facă statul pentru mediul de afaceri şi pentru firme, şi că a apăsat prea mult pedala Guvernului.