Breaking news

Ponta: Nu-i lăsați să intre în Parlament pe cei care v-au furat

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a cerut miercuri seara românilor, la mitingul USL de pe Național Arena,  să voteze pe 9 decembrie pentru o schimbare reală, pentru o Românie modernă şi să nu lase să intre în Parlament pe cei care i-au furat.

În fața a peste 75.000 de persoane, Ponta a susținut un discurs electrizant în care a cerut românilor să fie alături de USL pentru a schimba România și să nu dea votul celor care i-au furat.

Am promis că dăm înapoi pensiile furate de Băsescu şi de Boc şi ne ţinem de cuvânt.  Fiţi alături de USL ca să ducem guvernarea până la capăt şi vreau după aceste cinci luni dificile să mă uit în ochii românilor şi să-i rog – nu le acordaţi iertare şi imunitate acum pe 9 decembrie celor care v-au furat şi şi-au bătut joc de voi, nu-i lăsaţi să ajungă în Parlament pe Igaş, pe Anastase, pe Udrea, pe toţi care şi-au bătut joc de voi. Merită să plătească pentru ceea ce au făcut şi merită să răspundă în faţa românilor pentru răul pe care l-au făcut. Nu trebuie să fie în Parlament, trebuie să fie în faţa justiţiei”, a afirmat preşedintele PSD.

Ponta a mai spus în discursul de pe Național Arena că:  Odată cu sfârşitul regimului Băsescu se va încheia perioada post-comunistă în România. Traian Băsescu este ultimul comunist al Europei, este ultimul securist al Europei, trebuie să-l schimbăm nu doar pe el, ci sistemul care l-a ţinut la putere în aceşti ani. Vom propune în modificarea Constituţiei un rol clar şi o răspundere clară a preşedintelui României, a primului-ministru, a Parlamentului. Nu mai putem să introducem sau să lăsăm să introducă Curtea Constituţională false cvorumuri în care dvs., 7,5 milioane de români, să contaţi mai puţin decât cinci judecători de la Curtea Constituţională. Trebuie să spunem foarte clar că preşedintele României, indiferent cine este acesta, trebuie să asculte voinţa democratică a poporului român, nu să-şi pună în funcţie de prim-ministru nici cel mai servil colaborator, nici pe cel mai bun produs al serviciilor de informaţii, nici oameni care-i plătesc campanii electorale, trebuie să spunem în Constituţia României obligaţia aşa cum este pentru fiecare român şi pentru preşedintele României de a respecta decizia electoratului. Trebuie să spunem foarte clar în Constituţia României că ne dorim o Românie care să dea într-adevăr putere şi respect regiunilor, judeţelor, primarilor, celor care sunt votaţi de comunităţile locale. Anul 2012 este nu doar anul victoriei, i-am spus aşa ca să rimeze cu numele meu, dar este anul marii schimbări, anul în care trebuie să mergem înainte, nu să ne întoarcem în timp, nu la ceea ce a fost rău, anul în care trebuie să facem schimbarea care să conteze şi în care să facem dreptate până la capăt. Pe 9 decembrie vom merge mai departe şi ştiu că veţi reuşi acest lucru.

>