Breaking news

Ponta majorează pensiile. 234.000 de pensionari vor primi în plus, 63 de lei lunar

Cu două luni înainte de alegerile europarlamentare, Guvernul Ponta majorează pensiile. Norocoșii sunt doar 234.000 de pensionari care vor primi în fiecare lună, în plus la pensie, suma de 63 de lei.

pensii recalculateVictor Ponta și Ministrul Muncii, Rovana Plumb au anunțat luni, că există bani în buget pentru ca 234.000 de persoane să beneficieze de pensi majorate cu 63 de lei, lunar.

234.000 de pensionari vor beneficia de suplimentări ale punctajelor şi, implicit, ale veniturilor. Creşterea medie este de 63 de lei per pensie. Prin acest proces de recalculare, ştergem discrepanţele care au creat frustrare şi umilinţă. Până la sfârşitul lui martie, toţi cei 234.000 de pensionari vor primi diferenţa de pensie aferentă lunilor noiembrie şi decembrie 2013. Efortul bugetar pentru această recalculare este, în 2014, de 23 de milioane de lei.„, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Premierul Victor Ponta a ținut să precizeze că: Am fost în urmă cu o lună aici, alături de ministrul Câmpeanu. Atunci era vorba de alte proiecte. Ministrul Muncii e cel mai greu minister dintr-un guvern. (…) Am încredere că experienţa politică şi de viaţă pe care o are Rovana Plumb poate asigura funcţionarea acestei instituţii extrem de importante. După ce 3 ani doar s-a tăiat, intrăm în al treilea an în care se dă ceva la pensie. Încă sunt foarte mici. La fel va fi şi anul 2015. Banii sunt deja în bugetul aprobat de Parlament.

Decizia de majorare a pensiilor pentru 234.000 de pensionar vine ca urmare a hotărârii CCR din 2013 privind recalcularea acestora.