Breaking news

Victor Ponta majorează ajutoarele sociale și alocațiile de la 1 iulie

Premierul Victor Ponta a anunțat joi că de la 1 iulie 2013, va majora cu 30% ajutoarele sociale și alocația pentru întreținerea familiei.

ponta - ajutoare socialeAnunțul a fost făcut de Ponta la o întrevedere cu delegația Băncii Mondiale care a venit la București.

Premierul și-a început discursul lăudând Banca Mondială pentru faptul că în ultimii 20 de ani a fost alături de România și că în 2012 a pus la dispoziția țării o linie de credit, la doar câteva săptămâni de când el a fost instalat premier.

Aş vrea să exprim un sentiment special de mulţumire pentru faptul că Banca Mondială, ca instituţie, a fost alături de România şi în momente dificile. Şi am menţionat faptul că, anul trecut, la doar câteva săptămâni după ce am preluat mandatul de prim-ministru, Banca Mondială a pus la dispoziţia României o linie de credit de un miliard de euro, care a asigurat o stabilitate şi o siguranţă fiscal-bugetară de care România avea foarte mare nevoie. Sunt foarte bucuros ca anul 2013 să găsească România, în relaţia cu partenerii săi internaţionali, ca o ţară stabilă, o ţară predictibilă, o ţară cu o creştere economică pozitivă, în mod sigur satisfăcătoare în raport cu media regiunii şi a Europei, o ţară însă care are, în continuare, mare nevoie de modernizare şi de echilibru social. Din acest punct de vedere, programele de asistenţă şi de colaborare ale instituţiilor româneşti cu Banca Mondială sunt extreme, extrem de necesare şi de binevenite”, a spus Premierul Victor Ponta.

După care, premierul a dat vestea cea mare: Lucrăm împreună cu Banca Mondială la modernizarea programelor de asistenţă socială şi vreau să fac acest anunţ, în premieră: începând cu data de 1 iulie, suntem capabili de a majora ajutoarele sociale, pentru a compensa creşterea preţurilor la energie. Astfel, venitul minim garantat va creşte, în medie, cu 13%, în două tranşe, iar alocaţia pentru susţinerea familiei va creşte, în medie, cu 30%.