Breaking news

Ponta: inflația de mandate se datorează PDL și judecătorilor CCR

Victor Ponta a declarat luni într-o conferință de presă susținută la sediul USL, că numărul mare de mandate se datorează PDL și judecătorilor CCR, care în vară au respins legea uninominalului pur.

Liderul USL, Victor Ponta a respins clar acuzele că din cauza lor numărul mandatelor de senatori și deputați va crește cu peste 100, în urma alegerilor de duminică.

Ponta a spus că acest lucru se datorează faptului că PDL a contestat legea uninominalului pur și că judecătorii CCR au respins legea.

Premierul a taxat-o ironic și pe Udrea, pentru că aiești luni noapte în direct la tv să se laude că a pierdut colegiul dar că intră în parlament de pe locul doi.

Victor Ponta a precizat faptul că în februarie, Guvernul va trimite Parlamentului un proiect de lege privind reglementarea codului electoral. Premierul a spus că actualul sistem electoral este injust să că el trebuie să dispară.

Drept urmare, Guvernul va propune trei variante: legea uninominalului pur, un sistem compensat prin care cei care își câștigă colegiul indiferent de scor merg în parlament iar jumătate intră în baza unor liste naționale și o a treia variantă ar fi revenirea la votul pe liste.

>