Breaking news

Ponta îl acuză pe Băsescu că a vrut să implice Guvernul în dosarul lui Dan Voiculescu

Victor Ponta i-a acuzat, vineri, pe Traian Băsescu şi pe membrii PDL că au încercat să intervină în procesul lui Dan Voiculescu și să spună că Guvernul intervine în proces.

Ponta spune că Rela Ștefănescu, Directorul Direcției Juridice din Ministerul Agriculturii, omul de casă al PDL, a depus la Tribunal o opinie separată în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Potrivit acestui document care cita un expert independent, prejudicul în dosar era redus sau chiar anulat.

Acest lucru urma să fie folosit ca armă de denigrare a Guvernului Ponta, a cuzând că a intervenit în dosar pentru a-l scăpa pe Voiculescu.

Opinia depusă la Tribunalul Bucureşti de către directorul respectiv, Rela Ştefănescu, a fost formulată de un expert contabil independent, fără acordul ministerului, şi influenţa prejudiciul cercetat în sensul diminuării sau anulării acestuia.

În consecință, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a anunţat Tribunalul Bucureşti că această opinie separată a fost depusă fără acordul ministerului şi cu încălarea legii , l-a suspendat din funcţie pe director pentru cercetări şi a depus o sesizare penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva acestuia.

„Este un nou caz de înscenare grosolană pentru campania privind referendumul şi o acţiune de încălcare a actelor normative solicitată anumitor persoane rămase în minister. PDL a acuzat Guvernul că va influenţa procesul Voiculescu-ICA, dar a fost vorba de fapt de o acţiune gândită şi concertată a stafului de campanie a lui Traian Băsescu”, a spus Ponta.

În decembrie 2008, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Dosarul lui Voculescu a fost mutat de la Înalta Curte la Tribunalul București după ce pe 25 iunie,  președintele fondator al PC și-a dat demisia din Senatul României.