Breaking news

Victor Ponta a discutat luni cu delegația FMI

Pemierul desemnat, Victor Ponta a discutat luni cu reprezentanții FMI, CE și ai Băncii Mondiale.

Luni, Victor Ponta a avut o întrevedere cu reprezentanții delegației FMI, BEM şi Comisiei Europene, cu privire la acordul stand-by înceiat de Guvernul Românei cu foruile internaționale.

Ponta a spus că dacă luni 7 mai, Guvernul său va fi aprobat de Parlament, marți 8 ai, în prima ședință de Guvern va aproba scrisoarea de intenție.

Ştiţi că delegaţia FMI, BEM şi CE ar urma să-şi încheie vizita undeva în 8 sau 9 mai. Intenţia mea este ca până atunci deşi guvernul sigur va fi votat pe data de 7 mai, să avem discuţiile necesare pentru ca în prima şedinţă a noului guvern să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi sigur supusă aprobării bordului FMI probabil în luna iunie. Mesajul foarte clar pe care vreau să-l dau este de absolută stabilitate din punct de vedere financiar şi din punct de vedere guvernamental”, a afirmat Ponta.

Liderul PSD a subliniat că din obligaţiile asumate deja de România puţine mai pot fi schimbate însă noul guvern are şi va avea o viziune proprie.

Cât privește recuperarea banilor de către pensionari, după ce Guvernul Boc a luat abuziv cei 5,5% pentru CAS, Ponta a spus că reprezintă o prioritate zero pentru guvernul său.

Ponta nu a vrut să divulge lista cu miniștrii ce vor face parte din Cabinetul său, spunând că mâine seară, la ora 21.00, va da presei lista completă cu noul său cabinet.

Nici măcar cei care vor fi miniștrii nu știu, pentru că încă nu am vorbit cu ei. Sper să nu mă refuze, pentru  că e un moment extrem de special, eun mandat special de 6 luni. Sper să nu mă refuze nimeni de pe listă, pentru că va trebui să găsesc un înlocuitor”, a mai spus Ponta.

 

>