Breaking news

Ponta: De ce CSM nu s-a autosesizat și în cazul interceptărilor în care apăream eu?

Premierul Victor Ponta se întreabă într-o postare de pe blogul personal, de ce CSM aplică dublul standard și se autosesizează doar în cazul interceptărilor în care apare Băsescu și în cazul lui, nu.

Ponta spune că CSM este o instituţie care trebuie să apere interesele tuturor și nu este normal să se autosesizeze doar când este vorba de Băsescu. Amintind că în acest an au fost date în presă stenograme în care și el fusese interceptat când vorbea la telefon cu un procuror fost coleg de facultate pe care îl invita la o cafea.

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) este o instituţie care trebuie să apere interesele tuturor, atunci când se ridică semne de întrebare asupra respectării procedurilor judiciare. Amintesc de faptul că, din acest punct de vedere, România a avut suficiente probleme la CEDO. Dar de ce doar acum? De ce, de pildă, nu s-au sesizat la fel la începutul anului, când au apărut în presă stenograme şi despre mine. Voi cere şi oficial CSM să îmi trimită (ca simplu cetăţean, nu ca prim ministru) rezultatele anchetei interne, dacă există, referitoare la cine a dat în presă convorbirea telefonică de două vorbe dintre mine şi procurorul George Bălan (reamintesc că, în acel caz, spre deosebire de cazul actual, nu exista nici rechizitoriu, nici cerere de arestare, nici dosar în instanţă – aşa cum e în cazul Blejnar). Iar dacă o astfel de anchetă s-a demarat, aş vrea să ştiu care sunt criteriile pe baza cărora unele anchete sunt anunţate public şi altele nu!”, spune Ponta pe blogul personal.
Premierul apreciază ca fiind normală reacția CSM în cazul stenogramelor publicate în dosarul Motorina, în care au fost interceptaâi Băsescu, Blejnar și Udrea.

Vreau să precizez de la bun început că sunt de acord cu această acţiune, dacă par să existe anumite probleme privind respectarea procedurilor judiciare de către procurorul de caz. Stenogramele ne aduc tuturor aminte de ce vă lasă moştenire regimul Băsescu: ură, mizerie, metode subterane… De la el şi de la Morar a început această practică. A lupta pentru justiţie este una – corect şi lăudabil. A folosi stenograme pentru a murdari spaţiul public – e cu totul altceva…”, a mai scris Ponta pe blog.

Premierul spune că va cere CSM să se autosesizeze și în caul stenogramelor în care apare el dar și un raport cu privire la ancheta internăîn legătură cu interceptările lui Băsescu, Blejnar și Udrea.

>