Breaking news

Ponta către Băsescu:Funcţia de prim-ministru nu se acordă în baza unui concurs de Miss ori Mister

Victor Ponta i-a dat replica lui Băsescu, vineri seară în cadrul unui interviu acordat RTV, cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul premier.

Ponta i-a replicat dur și concis lui Băsescu că, funcţia de prim-ministru nu se acordă în baza unui concurs de Miss ori Mister sau a unei selecţii de oferte, ci pe baza prevederilor constituţionale legate de majoritatea în Parlament.

Băsescu e singur, nu mai are pe nimeni în spate. Nici PDL-ul. Încearcă să-i ajute, dar nu-i mai ajută, îi îngroapă. Băsescu are o miză strict personală. Nu va avea nici un susţinător dacă nu va respecta alegerile”, a declarat Ponta.

Potrivit primului-ministru, alegerile de duminică vor echivala cu “sfârşitul lumii lui Băsescu”.

E sfârşitul lumii lui Băsescu. E un lucru pe care mi-l doresc. Nu noi l-am forţat pe Băsescu să iasă în fiecare seară. Parcă era buletinul meteo. În fiecare seară ieşea să vorbească altceva. Dacă a considerat că e bine să aibă o bătălie cu România, cu atât mai bine pentru USL. După alegeri, afirmăm majoritatea, mergem la Cotroceni cu propunerea şi în funcţie de ce face Traian Băsescu ne întâlnim în aceeaşi formulă”, a afirmat Ponta.

Şeful statului a prezentat în declaraţia de presă de vineri de la Palatul Cotroceni mai multe trăsături ale profilul premierului pe care şi l-ar dori el pentru România.

Profilul primului ministru: nu fac niciun secret că nu întâmplător spun acest lucru înainte de ziua alegerilor. Trebuie să fie un pro-european şi un pro-atlantist, pentru că acestea sunt interesele naţionale vitale.  Aş vrea ca cel care va deveni premier să fie un om care a susţinut respectarea deciziilor Constituţiei, a principiilor statului de drept şi a principiilor din UE. Valorile europene să fie un mod de viaţă pentru politicianul care va dori să fie premier. Viitorul premier nu trebuie să aibă vulnerabilităţi, lucruri ascunse în propriul lui. Trebuie să fie un om în viaţa căruia trebuie să nu fie umbre, lucruri ascunse sau minciuni în autodefinirea lui. Aici avem un risc major: când despre un politician nu se ştie tot, acel politician devine şantajabil. Aş vrea să avem un premier care să fie imbatabil, să nu fie nici plusuri nici minusuri în transmiterea către populaţie a adevărului despre el”, a  spus Băsescu în cadrul conferinței de presă de vineri.

>