Breaking news

Ponta atacă televiziunile spunând că sunt vinovate de deprecierea leului

Premierul Ponta dă vina pe televiziunile românești de prăbușirea leului în raport cu euro.

Panicat de picajul liber al monedei naţionale, premierul Victor Ponta acuză televiziunile de exagerare şi manipulare atunci când relatează despre cursul leu – euro.

Victor Ponta este de părere că pe măsură ce apar la TV mai multe ştiri despre prăbuşirea leului, “cu atât s-ar putea să fie mai rău”. Primul ministru afirmă că relatările despre prăbuşirea leului în raport cu moneda europeană nu sunt admisibile în nicio ţară cu piaţă financiar-bancară liberă.

Panica premierului nu reprezintă însă o scuză pentru atitudinea obraznică, însuşită de la Traian Băsescu, care are deja o tradiţie a insultelor adresate presei şi a conflictelor cu jurnaliştii români.

Ponta condamnă titlurile de televiziune care anunţă că „leul se prăbuşeşte” sau că „a scăpat situaţia de sub control”.

Victor Ponta a insistat asupra faptului că membrii comitetului special coordonat de guvernatorul Băncii Naţionale a României, la care participă şi ministrul Finanţelor, au toate instrumentele şi capacitatea pentru a ţine situaţia sub control.

Banca Naţională a României a anunțat miercuri un curs de referință leu-euro ce a atins un nou maxim istoric, de 4,4587 lei/euro, în urcare cu 1,35 bani faţă de marţi.