Breaking news

Ponta, blat cu Băsescu pentru numirea procurorului general și cel al șefului DNA?!

loading...

Premierul Victor Ponta a confirmat marți seară, faptul că de azi, va prelua interimatul la Ministerul Justiției, întrucât Mona Pivniceru renunță la mandat pentru că a fost aleasă judecător la CCR. Mutarea USL miroase de la o poștă a blat cu Băsescu pentru desemnarea procurorilor șefi.

ponta si basescu blat procuroriDorința lui Băsescu, aceea de-al vedea interimar pe Ponta la Justiție, s-a îndeplinit. Pe 12 martie, la Digi 24, Băsescu mărturisea că se roagă la Dumnezeu să scape de Pivniceru prin trimiterea ei la CCR și că îl vrea interimar pe Ponta.

Aş mulţumi lui Dumnezeu să se întâmple asta (plecarea la CCR, n.r.). Ar trebui premierul să-şi asume desemnarea„, a spus Băsescu la Digi 24.

Și uite așa, planurile lui Băsescu merg ca unse și în ceea ce privește păstrarea influenței și puterii în procuratură. Surse apropiate USL spun că planul este următorul: Ponta stă interimar la Justiție doar până când va trimite la Cotroceni două propuneri, una pentru parchetul general și alta pentru șefia DNA.  Ponta ar urma să îi pună omul lui la Parchetul General iar Băsescu un om de încredere la DNA.

Și toate astea ar fi posibile până vineri, 29 martie 2013, în baza ”legii românești” precizate de Băsescu care prevede că Ministrul Justiției propune, CSM avizează sau nu iar președintele semnează. După acest troc între Băsescu și Ponta, PNL îl va desemna Ministru al Justiției pe Tudor Chiuariu.

Victor Ponta a confirmat cu jumătate de gură aceste zvonuri privind desemnarea celor doi procurori, declarând că: Este foarte posibil, dar numai în condiţiile în care vor avea o discuţie cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii şi cu preşedintele ţării, în aşa fel încât să existe un acord între cele trei părţi implicate de lege. După ce o să am o discuţie cu secţia de procurori a CSM şi cu preşedintele, că acesta este circuitul, o să spun pe cine pot propune şi pe cine nu.

Deși recunoaște că Laura Codruța Koveși nu a fost o stea înainte de a ajunge procuror general și că Daniel Mora are condamnare la CEDo, Ponta, nu a confirmat dar nici infirmat zvonul cu posibila numire a lui Koveși ca șef al DNA.

Poveştile alea cu procurori care să aibă în spate mari dosare şi să nu aibă achitări sunt întotdeauna în funcţie de cum îi convine celui care vorbeşte de asta. Koveși a venit procuror general de la o unitate de parchet teritorială fără să fi fost o stea acolo, iar Morar a venit la DNA după ce a avut o achitare definitivă şi irevocabilă care a dus la condamnarea României la CEDO, aşa încât să nu ne mai luăm după ce spune preşedintele, el întotodeauna aplică regulile la alţii”, a mai spus Ponta.

Căt privește desemnarea lui Tudor Chiuariu, la Justiție în locul Monei Pivniceru, Băsescu a spus că: Nu-i treaba mea. Să fie oricine numai să înţeleagă gravitatea situaţiei din parchete. Orice ministru, numai să îmi propună nişte candidaţi.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că în situaţia în care premierul va face propuneri pentru şefia Parchetului şi a DNA, ar putea să aibă o opinie, dar nu are calitatea de a-şi da acceptul sau nu pentru eventualele propuneri.

Tot acest blat cu desemnarea procurorilor șef a fost aranjat încă din luna decembrie 2012 prin ”pactul de coabitare”, semnat de Ponta cu Băsescu.

Așa numitul pact de coabitare se transformă pe zi ce trece în act de șantaj și presiune din partea lui Băsescu la adresa lui Ponta. Ca să-și vadă visul cu ochii, acela de a rămâne în continuare premier, Victor Ponta a semnat un pact cu diavolul prin care și-a vândut sufletul, demnitatea și credibilitatea. Să vedem ce or spune alegătorii care l-au trimis în fruntea Guvernului, prin votul din 9 decembrie 2012.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian