Breaking news

Ponta bate monedă pe reconciliere și dialog între putere și opoziție

În discursul său de învestire susținut în fața Parlamentului României, Victor Ponta a spus că vrea reconciliere și dialog cu Opoziția și că România trebuie promovată în străinătate cu o imagine corectă, realistă şi optimistă.

ponta parlamentVictor Ponta a venit vineri în fața Parlamentului României pentru a cere votul de învestitură a noului său cabinet. Timp de 45 de minute Ponta s spus că solicită votul legislativului pentru un guvern care să performeze și care să facă tot ceea ce nu au reușit guvernele precedente.

Ponta a spus că România își va respecta angajamentele asumate cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană și totodată vrea ca țara noastră să nu mai fie tratată ca un membru de mâna a doua în Uniunea Europeană.

“Degeaba cumpărăm frunze şi spaţii publicitare dacă noi nu credem cu adevărat că România este o ţară bună, cu valori extraordinare pe care foarte mulţi şi le-ar dori. Vreau să anunţ încă de pe acum ca intenţie clar asumată a actualului Guvern respectarea şi continuarea relaţiilor pe care le avem cu instituţiile financiare internaţionale. Nu tot ceea ce ne propune FMI sau Comisia Europeană sau Banca Mondială este întotodeauna perfect, avem obligaţia să negociem în numele României, dar în acelaşi timp avem obligaţia să avem un nou acord preventiv, să arătăm seriozitate şi că avem din ce în ce mai puţină nevoie în anii care urmează de cineva care să ne controleze dacă facem ceea ce este bine, de fapt, pentru ţara noastră “, a spus Ponta.

Premierul desemnat a spus că în noul cabinet: cheltuielile guvernului nu vor creşte cu niciun leu în plus, nu vom cheltui niciun leu în plus. Vom menţine un nivel ridicat al rezervei bugetare, care ne va permite să nu fim niciodată descoperiţi, aşa cum s-a întâmplat în 2009. Nu vreau să las datorii mari pentru atunci când nu voi mai fi premier. Cred că România nu mai poate să fie de rangul doi în UE, trebuie să ne ridicăm. Sunt absolut convins ca România poate să aibă o altă imagine în lume, atâta timp cât noi, românii, putem să vorbim altfel despre ţara noastră.

>