Breaking news

Victor Ponta: Băsescu să tacă din gură

loading...

Atac dur și tăios al premierului la adresa lui Băsescu. Ponta a declarat, joi, la Sibiu, că dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă” aceasta nu va fi făcută.

ponta - basescuVictor Ponta începe să scoată colții la Băsescu și îi transmite acestuia să tacă din gură dacă nu are vreo atribuție în CSAT cu privire la avizarea privatizării CFR Marfă.

Premierul a spus că până acum CSAT a avizat trei privatizări, deci are competență în acest sens.

Întrebat de presă de ce a cerut avizarea privarizării CFR Marfă de către CSAT, Victor Ponta răspunzând: Am şi eu lipsurile mele. Dacă nu are competenţă (CSAT – n.r), de ce a avut de trei ori până acum?.

Premierul a spus că nu va convoca el CSAT și că îi va lăsa această sarcină lui Băsescu.

O să-l convoace preşedintele. Nu vreau să uzurp vreuna din atribuţiile domniei sale. Dacă nu are competenţă CSAT-ul, dacă a avizat de trei ori până acum, înseamnă că de trei ori a acţionat ilegal. Dacă chiar nu are preşedintele nicio atribuţie despre CFR atunci, aşa pe româneşte, să tacă din gură. Dacă are şi dacă ştie ceva, e cel mai bun cadru, cadrul oficial, instituţional să ne spună, să nu ne lase să facem vreo greşeală, Doamne fereşte”, a mai declarat Victor Ponta.

Premierul a ținut să precizeze că: dacă CSAT nu va aviza privatizarea CFR Marfă, nu facem privatizarea, planul B este management privat, restructurarea companiei şi încercarea de a o aduce acolo unde era în 2008, adică pe profit, înainte să fie fraudată de PDL.

Reacția premierului survine ca urmare a declarațiilor de luni ale lui Băsescu în care a spus că Gruia Stoica, cel care a cumpărat 51% din acțiunile CFR Marfă, aleargă după bani pe la bănci și că e plin de datorii.

loading...