Breaking news

Ponta: Băsescu nu m-a lăsat să merg la Bruxelles pentru că are datorii pe acolo

loading...
Victor Ponta a declarat luni că nu a fost lăsat de președinte, să meargă la Consiliul European pentru că Băsescu are de plătit niște datorii pe acolo.
Ponta a făcut această declarație, insinuând că în schimbul susținerii din vară al liderilor europeni, el va vota cum vor aceștia, chiar dacă asta înseamnă să accepte mai puțini bani pentru România.
De ce nu m-a lăsat să merg la Bruxelles? Că are datorii acolo (…) Eu nu i-am făcut nimic preşedintelui. L-am lăsat să-şi exercite atribuţiile prevăzute de Constituţie, dar şi pe cele pe care i le-au domnul Augustin Zegrean, doamna Motoc, doamna Cojocaru”, a  spus Ponta.
Premierul l-a somat pe Băsescu să-și bage mințile în cap și să uite de interesul personal, să reprezinte interesul țării și astfel âncât România să primească banii cuveniți la Consiliul European.

Traian Băsescu să-şi vadă de treaba domniei sale şi să meargă la Bruxelles pentru a sprijini propunerea de buget făcut de către preşedintele Comisiei Europene, domnul Barroso şi de către preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care nu este chiar ce-şi dorea România, dar este acceptabilă. Să mai lase campania din ţară (…) Aici este vorba de bugetul Uniunii Europene pentru 2014-2020 şi noi trebuie să-i plătim pensia şi Mercedesul”, a declarat Victor Ponta luni dimineaţă.

Ponta l-a avertizat pe preşedinte că este dator să servească interesele României, nu pe cele ale celor care l-au ajutat în vară să rămână preşedinte în pofida votului dat la referendum.

Totodată premierul a spus că

”Întrebat dacă în discuţia cu preşedintele privitoare la poziţia României la Consiliul European s-a făcut referire expresă la folosirea dreptului de veto, Ponta a spus: “Joi s-a discutat foarte clar. Sper să-şi amintească, dacă nu, să scoată stenogramele. A spus şi domnia sa că propunerea van Rompuy este inacceptabilă pentru România. Ce înseamnă inacceptabilă? Că foloseşti intrumentul prevăzut în Tratat, instrument luat în calcul şi în primăvară atunci când s-a pus problema începerii negocierilor cu Serbia. Acum ne învârtim în jurul cozii cu cuvintele?”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că în timpul discuției de joi cu Băsescu, axcesta a calificat ca fiind inacceptabilă propunerea președintelui Consiliului European cu privire la buget și că dacă nu mai recunoaște, președintele să scoată stenogramele de ședință.

loading...