Breaking news

Ponta: Băsescu a spălat bani cu terenul de la Nana

loading...

Premierul României, Victor Ponta, a declarat luni la palatul parlamentului, că Traian Băsescu avea de mult timp terenul de la Nana și că oficializarea s-a făcut abia în 2013 ca să spele niște bani, la final de mandat.

ponta si basescu blat procuroriAcuzații extrem de grave Victor Ponta a făcut luni, acuzații extrem de grave la adresa lui Traian Băsescu, despre care a spus că președintele a spălat bani în afacerea cu terenuri din comuna Nana și că el deținea de mulți ani terenul respectiv.

Ponta a spus că toate aceste informații au ieșit la iveală în urma anchetei derulate de Corpul de Control al Guvernului care a descoperit noi documente care dovedesc șirul de ilegalități comise de Băsescu și de apropiații acestuia în achiziția terenurilor de la Nana.

Declarațiile lui Ponta vin ca urmare a amenințărilor directe ale lui Băsescu la adresa senatorului PSD, Gabriela Firea, întrucât aceasta este membru în comisia parlamentară Nana. ponta a spus că este pentru prima dată după 1989 când un senator este amenințat de președintele României.

“În momentul în care ameninţă familia unui senator (…) lucrurile sunt fără precedent”, a mai spus premierul Ponta, precizând că va fi informată şi Comisia Europeană. El a arătat că este un “atac mafiot” împotriva Gabrielei Firea. “Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduşi de nouă ani şi jumătate nu intimidează . Este prima dată din 1989 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când  familia unui senator este ameinţată direct, de către preşedinte. Este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputra politică”, a spus Ponta.

Drept urmare, Ponta a spus că mâine se va face plângere penală împotriva lui Băsescu pentru că a amenințat-o pe Gabriela Vrânceanu Firea.

“Până mâine (marţi – n.r.) avem o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu”, a spus Victor Ponta, precizând că această plângere va fi semnată de toţi parlamentarii puterii şi , dacă vor dori, şi de parlamentarii din celelalte partide parlamentare.

Băsescu a amenințat-o direct pe Gabriela Firea, pentru că senatorul, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să ştii putin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele“, a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

loading...