Breaking news

Ponta amână cu trei luni, reducerea CAS cu 5% la angajatori

Victor Ponta amână cu trei luni, aplicarea reducerii CAS cu 5% pentru angajatori. Anunțul a fost făcut joi seară, de premier, într-o declarație de presă susținută de la Palatul Victoria. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie 2014, fix la mijlocul campaniei electorale pentru prezidențiale.

ponta baniDeși FMI nu este de acord cu reducerea CAS cu 5% la angajator, Guvernul Ponta anunță că măsura va intra în vigoare de la 1 octombrie 2014.

“Consideram că reducerea CAS cu 5% trebuie aplicată din acest și că ne putem permite acest lucru. Putem în mod rezonabil, săptămâna viitoare să trimitem către Parlament reducerea CASS cu 5 puncte procentuale pentru ultimul trimestru, începând din octombrie. Avem capacitatea de a acoperi impactul negativ pe care îl presupune această reducere. Nu mărim deficitul bugetar, nu introducem noi taxe și impozite. Acordul cu FMI și Banca Mondială rămân funcționale“, a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunțat joi seară că va trimite săptămâna viitoare, în Parlament propunerea legislativă a Guvernului prin care se cere reducerea CAS la angajator cu 5% și speră ca și Opoziția să voteze această măsură economică.

Întrebat de un reporter dacă acordul FMI, al Băncii Mondiale și Comisiei Europene, pentru reducerea CAS, premierul a răspuns: NU.

Reducerea CAS cu 5% la angajatori trebuia să intre în vigoare de la 1 iulie 2014. Însă, firmele mai au de așteptat încă trei luni de zile pentru a plăti mai puțin la bugetul asigurărilor sociale.

>