Breaking news

Ponta: Am dezamorsat 15 bombe cu ceas, plantate de PDL

Premierul Victor Ponta a declarat luni în cadrul ședinței PSD, că a detonat 15 bombe cu ceas, amorsate de guvernarea portocalie.
Victor Ponta spune că atunci când a venit la șefia Guvernului a găsit mai multe bombe cu ceas, amplasate de guvernalrea PDL, dar din fiericire pentru români, el a reușit să le dezamorseze.
Cele 15 bombe cu ceas la care face referire premierul Ponta sunt:
1. ANAF (Blejnar, coruptie, evaziune) – Legea 571/2003 art 292 prevede ca din Martie 2012 trebuiau aprobate noile niveluri pentru impozite și taxe locale, iar proiectul în acest sens a fost adoptat de Guvernul PDL. Am luat aceasta rețea, am schimbat șefii, iar efectul a fost creșterea încasărilor la buget în primul trimestru cu peste 1 miliard de lei.
2. Poșta Română – pierderi de peste 100 milioane euro și perspectiva falimentului. Încrengăturile clientelare duc până la importanți lideri PDL, și sperăm că procurorii vor ajunge să instrumenteze toate fraudele de acolo.
3. Pierderi și datorii la Hidroelectrica (1,2 miliarde euro) și Oltchim (700 mil euro). Mușuroiul cu interese periculoase pentru stat a fost distrus, dar acum “băieții” incurajați de miniștrii PDL, încearcă să revină, să își cumpere verdicte favorabile și să căpușeze din nou economia.
4. POSDRU si alte POR si POS sunt blocate pentru grave deficiente in 2010-2011. USL a intarit dialogul cu Comisia Europeana si va reusi sa deblocheze fondurile si sa creasca absorbtia; doar in 3 luni, Guvernul USL a absorbit cat PDL intr-un an, iar ritmul continua sa creasca.
5. Problema taxei de claw-back, pe care incercam sa o rezolvam acum, si deficit de 700 milioane lei pentru functionarea spitalelor in 2012. Incepem sa redeschidem spitale; il avem de partea noastra pe Raed Arafat si incercam sa reparam marile nereguli din sistem.
6. Subventii pentru agricultura prevazute a fi scazute de la 32 la 12 euro pe hectar. USL a reparat aceasta nedreptate si i-a ajutat pe producatori, in cel mai greu an agricol din ultima vreme, din cauza secetei.
7. Armata complet nefinantata – doar 1,2 din PIB (in loc de 2,36). Noi vom aloca in 2013  fonduri pentru avioanele multirol. USL a rezolvat problema prin decizia achizitiei luata in aceste luni.
8. Lipsa de personal in Politie – s-au blocat angajarile, asa ca a fost nevoie de deblocarea posturilor pentru 3000 absolventi angajati – Academia de Politie fara capacitate de a primi in anul 1 – 500 posturi deblocate in administratia locala.
9. CNAS – licitatii dubioase de aproape 100 milioane RON pentru diverse achizitii informatice, lipsa bugetului pentru medicamente, coruptia lasata mostenire de Duta & co.
10. Cresterea pretului la gaze cu 15% negociata cu FMI si neaplicata, precum si eliminarea totala a subventiei la incalzire – o bomba sociala amanata de PDL, dar care se va intoarce tot impotriva populatiei.
11. Dezastrul de la TVR – datorii de 140 milioane euro si o companie aproape de faliment.
12. Indemnizatia pentru mame a fost taiata (masura indreptata de USL); indemnizatia pentru insotitorii persoanelor cu handicap neprevazuta in buget (greseala majora a PDL indreptata de USL).
13. Taxa auto – 400 mil incasate ilegal de la soferi vor trebui returnate  – Romania risca procedura de infringement din parea  CE. Exista fonduri blocate la POS Mediu pentru fraude la CJ Bistrita Nasaud si Alba, in perioada in care aceste institutii erau conduse de PDL.
14. S-a prevazut aplicarea de coduri juridice fara buget pentru asta, in timp conturile Ministerului de Justitie sunt blocate de procese si se incearca blocarea numirii noilor procurori sefi, desi procedura este aceeasi din perioada 2005-2008, pentru ca unora nu le convine lipsa de control pe ministrul Justitiei.
15 Educatie fara buget – clasa pregatitoare introdusa din acest an, fara a fi alocate fonduri suficiente (ba mai mult, s-au furat peste 50 de milioane de lei sub pretextul organizarii clasei pregatitoare), mai multe posturi continua sa fie blocate, s-au propus anomalii precum scindarea UMF Tg Mures si multe altele, derivate dintr-o lege a educatiei gandita prost.
>