Breaking news

Victor Ponta a trimis Corpul de Control să verifice Televiziunea Română

Premierul Ponta a trimis Corpul de Control să verifice situația datoriilor Televiziunii Române.

Victor Ponta a anunţat miercuri că a trimis Corpul de Control să verifice situaţia de la Televiziunea Română. Verificările survin la două săptămână după ce ANAF a decis să blocheze conturile TVR ca urmare a datoriilor către bugetul de stat.

Zilele acestea, am constatat că datoriile televiziunii românilor nu sunt doar către ANAF şi instituţii publice româneşti, ci şi către instituţii internaţionale, iar din trimestrul IV al anului trecut şi trimestrul I al acestui an nu s-au plătit ratele contractuale aferente transmisiunilor şi s-ar fi putut să ne trezim că nu se transmite Campionatul European de fotbal, nu mai vorbesc de Olimpiadă. Deci, pe lângă cele 120 milioane euro, se pare că sunt şi alte datorii”, a spus Ponta.

Premierul Ponta s spus că există informații care indică reţinerea, dar neplata de către TVR a contribuţiilor de asigurări sociale pentru salariaţi pe o perioadă de doi ani.

Săptămâna viitoare Parlamentul României va dezbate raportul de activitate al TVR care are toate șansele să fie respins, lucru ce echivalează cu demiterea lui Alexandru Lăzescu din funcția de șef al Televiziunii Publice.

Datorii actuale ale TVR sunt de peste 100 de milioane de euro, datorii acumulate în ultimii patru ani.

>