Breaking news

Ponta a tăiat la jumătate, salariile nesimțite ale directorilor din companiile de stat

loading...

Victor Ponta a decis să taie, prin ordonanță de urgență, salariile nesimțite luate de directorii din companiile de stat. Acestea vor fi plafonate la şase salarii medii din industrie.

ponta - salarii nesimtitePremierul Victor Ponta a anunțat miercuri în şedinţa de Guvern că va da o ordonanță de urgență prin care salariile exorbitante ale directorilor de comapanii și agenții de stat, să fie plafonate.

Văd salarii de 8.000 de euro, de 11.000… Cei mai amărâţi au 6.000. Vom limita posibilitatea veniturilor celor din conducerea executivă la de şase ori media salariului mediu brut lunar din ramura respectivă„, a spus Ponta în timpul ședinței de Guvern.

Potrivit premierului, în urma aplicării ordonanței de urgență, directorii din companiile de stat vor avea, astfel, salariile înjumătăţite.

Spre exemplu, directorul general al Nuclearelectrica ar urma să încaseze maximum 5.000 de euro pe lună, faţă de 10.000 la cât ridică în prezent.

Înainte de a anunţa această ordonanţă, premierul a făcut referire la salariile directorilor din Nuclearelectrica.

Surse din cadrul companiei au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX dă directorii companiei Nuclearelctrica ar putea câştiga până la 210.000 euro pe an, în timp ce membrii Consiliului de Administraţie ar putea încasa 84.000 euro pe an, dacă AGA, controlată de stat, aprobă propunerea ca directorii executivi să primească indemnizaţii lunare de până la 76.800 lei.

Comitetul de nominalizare şi remunerare al companiei a propus ca directorii executivi din Nucleareletrica, inclusiv directorul general, să primească indemnizaţii lunare cuprinse între 62.400 lei (14.200 euro) şi 76.800 lei (17.500 euro), transmite Mediafax.

În prezent, directorii executivi câştigă lunar 9.228 lei (2.100 euro), iar directorul general încasează 14.851 lei (3.400 euro).

În acelaşi timp, membrii Consiliului de Administraţie ar urma să încaseze o indemnizaţie lunară reprezentând 20% din salariul directorului general (între 2.840 euro şi 3.500 euro), la care se adaugă un bonus de performanţă propus la 12 indemnizaţii lunare. Astfel, câştigul anual pentru poziţia de membru al Consilul de Administraţie al Nuclearelectrica ar putea ajunge la 84.000 de euro.

Cel mai mare salariu al directorului general dintr-o companie de stat din sectorul energetic este încasat de şeful Eletcrica Distribuţie Transilvania Nord, care primeşte lunar 18.000 de lei.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian