Breaking news

Ponta a cedat și îl lasă pe Băsescu să meargă la Consiliul de la Bruxelles

România va fi reprezentată la Consiliul European de la Bruxelles, de către Preşedintele Traian Băsescu.

Premieul a decis să îl lase pe Băsescu să meargă la Bruxelles, la lucrările Consiliului European de toamnă.

Reuniunea Consiliului European are ca obiectiv marcarea progresului înregistrat în implementarea deciziilor adoptate la reuniunea din iunie în domeniul creşterii economice şi pregătirea deciziilor privind consolidarea Uniunii Economice şi Monetare, care se vor lua la reuniunea ce va avea loc în decembrie.

Pe 14 septembrie, Traian Băsescu declara, la Bruxelles, după o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, că i-a asigurat pe aceştia că România va fi parte a Uniunii Bancare.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedintele Băsescu la Bruxelles fac parte consilierii prezidenţiali Bogdan Mănoiu şi Cristian Diaconescu şi consilierul de stat Bogdan Oprea.

El preciza că argumentul principal pentru care România doreşte să fie parte a Uniunii Bancare, chiar dacă nu este în zona euro, este legat de faptul că 85% din piaţa banking-ului românesc este ocupată de bănci din zona euro.

Împreună cu Traian Băsescu, în aeronava prezidenţială, au mers spre Bruxelles şi premierii Sloveniei şi Irlandei, care au participat la Congresul PPE de la Bucureşti.

>