Breaking news

Pompierii români au devenit în Bulgaria, Campionii Cupei ODESSOS 2014

loading...

Pompierii români s-au clasat pe primul loc la competiţia internaţională „CUPA ODESSOS 2014”, dedicată serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

pompieri romani odessaLa acest turneu, desfăşurat în perioada 24-26 septembrie 2014 în oraşul Varna din Bulgaria, au participat şapte echipe din ţara vecină şi loturile reprezentative ale României, Ucrainei şi Turciei.

Echipa României, alcătuită din cei mai valoroşi sportivi pompieri, a reuşit să învingă puternica echipă a Ucrainei. Ambele echipe obţinând acelaşi punctaj la cele patru probe de concurs: Scara la fereastră, Pista cu obstacole pe 100m, Ştafeta 4x100m şi Realizarea Dispozitivului de Intervenţie la Motopompă, diferenţierea în clasament făcându-se în funcţie de rezultatele obţinute la ultima probă.

Delegaţia română a fost compusă din 12 pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene.

În cadrul festivităţii de premiere, care a avut loc în staţiunea Nisipurile de Aur, pompierilor români le-a fost înmânată cupa competiţiei, ca recunoaştere a rezultatelor obţinute în urma testării abilităţilor la cele patru probe.

Scopul întrecerii a urmărit atât dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti din ţările participante, cât şi îmbunătăţirea pregătirii fizice şi îndemânarea profesională a competitorilor.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>