Breaking news

Pompierii bihoreni au donat sânge în Săptămâna Mare

În Săptămâna Mare, pompierii bihoreni s-au pregătit nu doar profesional, ci şi sufleteşte pentru a întâmpina Sărbătoarea Paştelui, mobilizându-se pentru a dărui celor aflaţi în dificultate, bucurie, şi mai ales speranţa la viaţă.

pompieri donare sangeSalvatorii nu i-au uitat pe cei care aşteaptă şi se roagă pentru un singur dar de sărbători: sănătate.  “Înarmaţi” cu dorinţa de a ajuta, aceştia s-au prezentat în Vinerea Mare, la prima oră, la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, pentru a dona sânge celor aflaţi în suferinţă.

La scurt timp de la sosirea pompierilor, s-a aflat că un copil internat în spital avea urgent nevoie de sânge grupa AB4 – RH negativ şi, spre bucuria acestora, doi dintre cei 19 donatori aveau această grupă, astfel încât scopul lor de a ajuta s-a materializat pe loc.

Acţiunea umanitară a pompierilor bihoreni va continua şi mâine, 25 aprilie a.c., când 15 salvatori vor fi prezenţi la Centrul Mobil de Transfuzie Sanguină Marghita pentru a dona sânge.

Prin intermediul acestui demers social cu caracter benevol, anonim şi neremunerat, conduşi de altruism, generozitate şi onoare, considerăm că, pentru fiecare dintre noi, „şansa la viaţă” este mai mult decât profesie.