Breaking news

Pompa submersibila cu tocator: structura si utilizare

loading...

Oricat de frumoasa ar fi casa in care locuiesti, fara un sistem de canalizare de inalta calitate, nu poti spune ca ai confortul si luxul de care are nevoie orice om. Pentru ca daca in apartamentele din orase si in casele din suburbii exista sisteme de canalizare, atunci in casele de odihna si in cladirile private din afara orasului este nevoie de sisteme speciale de alimentare cu apa si canalizare.

Iata de ce, au fost inventate dispozitivele de pompare a apei, adica pompele de apa curata, pompele de apa murdara, pompele submersibile si pompele submersibile cu tocator. In pomparea apei uzate, de exemplu, o pompa submersibila cu tocator constituie un dispozitiv cu aplicabilitate pe un segment destul de bine definit. Aceasta pompa se foloseste pentru vehicularea apei de canalizare, inclusiv a celei incarcate cu particule solide. Pompa submersibila cu tocator are o structura asemanatoarea cu cea a pompei de apa murdara, exceptie facand mecanismul de maruntire prin tocare sau forfecare.

In functie de puterea de vehiculare a apei, pompa submersibila cu tocator poate fi de doua tipuri: pompa industriala si pompa de uz casnic. Pompele industriale sunt utilizate pe termen lung, pentru managementul neantrerupt al volumelor mari de apa impura pe o anumita unitate de timp. In acelasi timp, pompa submersibila cu tocator de uz casnic se instaleaza mai mult la casele individuale, vile sau pensiuni mici.

Volumul de apa vehiculat de pompa pe o anumita unitate de timp depinde de puterea dispozitivului si de diametrul orificiului de aspiratie. Cu cat este mai mare volumul pompei, cu atat mai putina incarcatura ii revine dispozitivului. Pompele de epurare sunt special concepute pentru a lucra cu reziduurile fierbinti, deoarece apa murdara din canalizare poate atinge pana la 50 grade celsius. Iata de ce, pompa submersibila cu tocator a fost conceputa special din aliaje de metale, in special fonta si otel, adica materiale rezistente.

Pompa submersibila cu tocator este folosita des si in ansamblurile rezidentiale unde se inregistreaza debite mici ale apelor reziduale. Aceasta poate fi instalata in fosa septica sau in mici rezervoare care preiau in mod direct apele de la WC, dus sau chiuveta. Pompele submersibile cu tocator au un detaliu special langa rotor, si anume – un tocator de lame care se rotesc si macina particulele mai mari prinse in apa de scurgere, cum ar fi : hartia, carpele si alte gunoaie cu fractii mari. Astfel, avantajul tocatorului consta in faptul ca se poate evita infundarea tevilor de canalizare, ceea ce este un lucru foarte important.

Am mentionat mai sus ca exista si pompe submersibile fara tocator. Diferenta dintre o pompa submersibila cu tocator si cea fara tocator consta in faptul ca ultima nu are duze cu cutite de taiere si este destinata doar pentru pomparea apei din bucatarie si baie. Pompele fara tocator sunt proiectate special pentru a lucra cu canalele de apa fierbinti, care sa reziste la temperaturi inalte de 75 grade Celsius, pe perioade scurte si la temperaturi de 90 de grade Celsius.

Reiesind din cele expuse, iti poti face o concluzie in cee ce priveste pompa submersibila pentru casa ta. In cazul in care iti vine greu sa iei o decizie cu privire la achizitia acestui dispozitiv, ai posibilitatea sa contactezi oricand un agent de vanzari care iti va recomanda cel mai potrivit model exact pentru ce ai nevoie.

loading...