Breaking news

Poluarea din locuinţă se poate reduce cu ajutorul plantelor

Plantele verzi sunt unul dintre elementele cele mai importante ce pot reduce conţinutul de poluanţi dintr-o încăpere şi pot împrospăta aerul pe care îl respirăm.

plante apartamentPlantele verzi ar trebui să fie nelipsite din orice casă, atât datorită aspectului, cât şi a beneficiilor pentru sănătatea locuitorilor.

Studiile realizate în laborator arată că, într-o încăpere de 12 mp, o singură plantă mare poate reduce conţinutul de poluanţi cu 25%.

Plantele verzi, sursa de sănătate din fiecare casă

Plantele verzi acţionează ca aer condiţionat natural, influenţează umiditatea şi reduc zgomotul şi praful sau poluanţii din aer.

Datorită lor locuitorii casei au un somn liniştit, un nivel de stres mai scăzut şi o capacitate de concentrare mai mare.

Capacitatea de ventilaţie diferă însă, în funcţie de mai mulţi factori, precum numărul de persoane, materialele de construcţii existente sau sistemele de ventilaţie.

Varietatea de plante verzi este mare, însă românii preferă câteva specii. În top se află crinul păcii, urmat de feriga de ghiveci, iedera, calathea şi zamioculcas.

>