Breaking news

Poluare gravă pe un râu din județul Argeş

Râul Cotmeana, care se varsă în râul Argeş, a fost poluat grav, pe o lungime de 4 km, după ce o conductă de ţiţei s-a spart.

Flora şi fauna au fost afectate, iar pata de petrol ar putea ajunge în râul Argeş, apoi în Dunăre, dacă nu vor fi întreprinse măsurile necesare de-poluării.

Marţi, râul Cotmeana a fost poluat după ce o conductă magistrală de ţiţei aparţinând OMV Petrom s-a spart în zona localităţii Samara.

Ţiţeiul s-a răspândit rapid în apele râului şi pe malurile acestuia, afectând flora şi fauna, declară reprezentanţii Gărzii de Mediu din judeţul Argeş.

Este o poluare masivă.Incidentul este deosebit de grav şi a fost determinat de coroziunea conductei, veche de 30 de ani. Amenda poate să ajungă până la 100.000 de lei pentru poluator, dar important este acum să acţionăm pentru ca această poluare să aibă consecinţe cât mai mici pentru mediu“, a spus Ioan Ene de la Garda de Mediu Argeş.

Garda de Mediu Argeş şi OMV Petrom încearcă deja să oprească pata de petrol cu ajutorul unor baraje improvizate, din baloţi de paie.

>