Poliţistul care a ucis o tânără de 17 ani, reţinut 24 de ore

După scandalul izbucnit în presă referitor la cercetarea în stare de libertate a poliţistului criminal care a ucis o elevă de 17 ani pe trecerea de pietoni, procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

Joi noapte, Poliţistul Ioan Sîngeorzan a accidentat mortal o fată de 17 ani pe o trecere de pietoni din oraşul Năsăud, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe numele bărbatului de 26 de ani a fost întocmit dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Deşi iniţial procurorul de caz a dispus cercetarea în stare de libertate, acesta a revenit asupra deciziei sale, după ce presa a relatat despre eveniment.

Pe numele poliţistului a fost emis mandat de reţinere pentru 24 de ore, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

În data de 25 mai, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a infirmat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea luată faţă de învinuit şi a dispus reevaluarea probelor existente în cauză. Urmare a acestui fapt, procurorul care efectuează urmărirea penală a dispus reţinerea învinuitului pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 25 mai“, se arată în buletinul de presă remis sâmbătă de poliţie.

Poliţistul a fost predat în cursul nopţii de vineri Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ.

Adolescenta accidentată mortal de poliţist era elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Năsăud.

>