Breaking news

Polițiști acuzați de neglijență

Trei agenți de poliție de la Secția 14 din București, sunt acuzați de neglijență în serviciu.

Trei ofiţeri – între care şeful Secţiei 14, şeful Biroului de Ordine publică şi şeful Serviciului de proximitate – precum şi un agent de la secretariatul secţiei au fost deferiţi Comisiei de disciplină, pentru modul cum au anchetat  plângerea Florinei Vlădan.

Comisia de disciplină va analiza fapte şi va acţiona în consecinţă„, a spus chestorul Lucian Guran.

Cei patru sunt cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu, în legătură cu nesoluţionarea rapidă a plângerii Florinei Vlădan, ucisă la patru zile după ce reclamase Secţiei 14 că soţul său, agent de poliţie, o ameninţă şi că deţine o armă de foc.

Chestorul Guran a mai spus că un agent de poliţie al Secţiei 14, de la Serviciul proximitate, a primit „atenţionare”.

Pe 1 martie 2012, Florina Vlădan a depus o plângere la Secţia 14 Poliţie din Bucureşti în care spunea că soţul ei Gheorghe Vlădan, autorul atacului de la coafor, are pistol şi că zilele ei sunt numărate.

Cu toate că declaraţia femeii conţinea lucruri foarte grave, poliţiştii nu s-au grăbit să cerceteze plângerea.

Marius Iacob, prim-adjunctul procurorului general al României, a declarat că agentul de poliţie Gheorghe Vlădan a fost reclamat la Poliţie de un vecin pentru probleme de convieţuire în imobil şi de soţia sa, Florina, care a depus plângere în 1 martie 2012, pentru comportament agresiv.

În 2005, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, a fost acuzat în 2005, de ameninţare, insultă şi loviri sau alte violenţe, instanţele de judecată dispunând achitarea aceastuia la fond şi recurs.

Gheorghe Vlădan se afla în proces de divorţ cu soţia sa, Florina, iar primul termen de judecată fiind stabilit pe 7 martie.

Pe 5 martie, în jurul orei 17.00, Gheorghe Vlădan a intrat în coaforul din zona Perla, înarmat cu un pistol şi a început să tragă în toate persoanele prezente în salon.

Opt persoane au fost împuşcate de atacator, iar două dintre acestea au decedat. Una din persoanele decedate este soţia agresorului, iar cea de-a doua, casiera de la salonul de coafură.