Breaking news

Podgoria şi Crama Oprişor – Vinuri Olteneşti in serii limitate

La Crama din Oprişor, departe, acolo, în Oltenia Vie si Profundă, trăim clipele cu intensitatea pe care dorim să o împărtășim către toţi prietenii. Pentru localnicii Oprişorului, cei care cultiva strugurii din Valea Drincei şi cei care apoi vegheaza atent la fermentarea mustului, vinul este mereu un izvor de inspirație, stârnește emoție, hrăneşte empatii şi însoțește viața in cele mai plăcute momente ale ei.

Podgoria Oprișorului oferă acel “ceva” care surprinde în fiecare an. Strugurii işi mențin constant calitatea, sezon dupa sezon. Totuşi, după fiecare recoltă găsim ceva diferit, inedit, spectaculos la fiecare soi în parte faţă de anul precedent; o nuanță neîntâlnită până atunci în culoare, o tentă aromatica originală şi vie, poate şi o consistență mai seducatoare, un pic altfel. Toate acestea ajută vinul să fie unic, irepetabil, recoltă după recoltă. Iar pe noi ne provoacă și ne bucură.

Fiecare vin, fiecare concept și etichetă a Cramei Oprişor este o exprimare vizuală și gustativă a unei părți din autenticitatea locului. Tradițiile, obiceiurile şi credințele Olteniei Profunde nu sunt decât respirațiile zilnice, mereu proaspete, ale unor trăiri ce surprind prin originalitate și putere de seducţie.

Prin vinul Cramei Oprişor încercăm să aducem la lumină valorile unui prezent pe care oamenii îl gustă, îl recunosc și îl apreciază.

SMERENIE (asamblaj roşu din soiurile Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder)

Tot ce există în Oltenia este legat într-un fel de credinţă, de ortodoxie, de divinitate. Oltenii nu ar fi putut rezista vremurilor potrivnice fără să fi ţinut aprinsă flacăra credinţei. Şi astăzi, straiele lor şi troiţele de la răscruci împrăştie o atmosferă de smerenie, însă nu cea a omului învins, ci a celui care şi-a pus sufletul şi viitorul la dispoziţia lui Dumnezeu. În Oltenia Profundă pluteşte miros de ulei ars în candelă, de tămâie, şi de ziduri bisericeşti vechi.

Vinul Smerenie este un tribut adus sufletului nemuritor si credinţei curate, având în consistenţa lui puritatea soiurilor lucrate cu migală şi pasiune.  Intens colorat în roşu-violaceu, echilibrat, corpolent şi catifelat vinul Smerenie dezvoltă uşoare tente olfactive de fum de tămâie împletite armonios cu note de vişine supracoapte. Un vin fin, învăluitor, bogat in structura si extrem de geneors, cu un caracter gustativ recunoscut prin densitate, ale cărui arome, rar întâlnite într-un vin românesc, invită la meditaţie.