Breaking news

Podele supraînălțate – top 5 avantaje și domenii de utilizare

Evoluția tehnologică impune de fiecare dată alinierea cu cele mai noi și mai eficiente echipamente, instalații și amenajări. Indiferent de domeniu, este necesară o optimizare a fiecărui spațiu de lucru, dar și păstrarea unui aspect estetic deosebit.

podea-suprainaltataOricare dintre aceste obiective poate fi îndeplinit cu ajutorul unei soluții simple, ce a fost folosită încă din Antichitate: podelele tehnice supraînălțate. Din acest punct de vedere, se remarcă și un real reper în rândul furnizorilor de astfel de soluții: podele-tehnice.com/ro/.

Website-ul aparține companiei BG Contain HR, unic distribuitor în România al sistemelor Weiss Doppelbodensysteme, care domină piața pardoselilor profesionale de câteva decenii. Care sunt motivele pentru care aceste podele supraînălțate sunt atât de căutate, dar și în ce domenii utilizarea lor aduce nenumărate beneficii, vom evidenția în continuare.

Top 5 avantaje ale utilizării pardoselilor tehnice

Diversitatea soluțiilor furnizate de podelele tehnice constituie principalul atu de care beneficiază oricine le alege pentru propriul business. Poate fi vorba despre podele supraînălțate care maschează eficient sisteme de ventilație sau de încălzire, ori se poate alege soluția sistemelor modulare de pardoseli care optimizează infrastructura cablurilor de date și de alimentare într-un centru de computere. Indiferent de situație, eficiența dovedită a soluțiilor furnizate de podele-tehnice.com/ro/ propulsează compania BG Contain HR în topul preferințelor clienților.

Optimizarea și eficientizarea spațiului este un alt obiectiv îndeplinit cu succes de către pardoselile supraînălțate. Indiferent dacă este vorba despre cabluri de alimentare cu electricitate, de cabluri pentru telecomunicații, de sisteme de ventilație, de încălzire sau alte instalații, alternativa podelelor tehnice oferă o eficiență deosebită prin optimizarea spațiului. Disconfortul creat de toate instalațiile rămase „la vedere” nu este doar vizual – spațiul ocupat de acestea poate fi fructificat diferit, iar acesta este un al doilea motiv pentru care alegerea podelelor tehnice reprezintă cea mai bună opțiune.

Mascarea instalațiilor este cel de-al treilea avantaj dedus automat din utilizarea podelelor tehnice. După cum arătam și inițial, astfel de soluții erau utilizate încă din Antichitate, în prezent acestea fiind adaptate exigențelor momentului.

Cel de-al 4-lea atu oferit de podelele tehnice este reprezentat de aspectul deosebit oferit fiecărei încăperi în care sunt utilizate. Doar ca exercițiu de imaginație, vă adresăm o întrebare: cum ar arăta o cameră cu servere, ori un centru de prelucrare a datelor, cu toate cablurile dispuse pe podea? Exemplele ar putea continua, însă un lucru rămâne cert: utilizarea pardoselilor supraînălțate disponibile pe podele-tehnice.com/ro/ este alternativa ideală pentru a obține un aspect aerisit în oricare încăpere.

Nu în ultimul rând, podelele tehnice mai prezintă și avantajul întreținerii facile. Acestea sunt realizate din panouri modulare, ce pot fi foarte ușor montate și demontate. În situația în care se impun diverse intervenții la instalațiile electrice, de telecomunicații, de încălzire sau de ventilație pe care le maschează, aceste podele supraînălțate oferă de fiecare dată acces facil la punctele de interes, fără a fi necesară spargerea pardoselii. În altă ordine de idei, întreținerea facilă se referă de asemenea și la curățenie. Materialele din care sunt realizate aceste pardoseli supraînălțate sunt diverse, însă pot fi curățate foarte ușor, întrucât în majoritatea cazurilor au proprietăți antistatice și hidrofobe, împiedicând într-o foarte mare măsură acumularea murdăriei.

Domenii de aplicabilitate pentru podelele tehnice

Toate avantajele enumerate anterior transformă podelele tehnice în opțiunea numărul 1 pentru domenii de activitate din cele mai diverse.

Pardoselile supraînălțate, sau podelele flotante – cum mai sunt denumite, au fost concepute inițial ca o rezolvare ingenioasă a problemelor apărute odată cu dezvoltarea spațiilor dedicate centrelor de date. Cum piața construcțiilor reprezintă însă unul dintre cele mai efervescente domenii de activitate, aceste soluții s-au extins rapid și către alte domenii de activitate.

În prezent, pardoselile supraînălțate oferite de podele-tehnice.com/ro/ sunt utilizate în amenajări interioare ce trec dincolo de necesarul optimizării spațiilor în centrele de prelucrare a datelor. Unitățile medicale, clădirile de birouri, hotelurile, școlile, muzeele, instituțiile publice, spațiile industriale sau reședințele private sunt doar câteva exemple de situații în care podelele tehnice își dovedesc pe deplin eficiența.

De unde pot fi achiziționate aceste soluții și cum pot fi personalizate pentru a se potrivi cu orice exigențe și necesități specifice? Răspunsul stă în partenerul de încredere BG Contain HR, ai cărui reprezentanți pot fi contactați prin intermediul site-ului podele-tehnice.com/ro/, sau utilizând următoarele date:

BG Contain HR

Complex Ring, Birou Vânzări, Timișoara

Orar: Luni-joi: 9-17; Vineri: 9-14

Telefon: 0040-737-335-250

Email: info@podele-tehnice.com