Breaking news

PNR, singurul partid din România care se opune introducerii certificatului verde

Partidul Noua Românie este primul şi singurul partid din ţară care se opune introducerii certificatului verde ca şi condiţie obligatorie pentru ca românii să poată merge la muncă. O astfel de decizie este inacceptabilă într-un stat democratic.

PNR nu este de acord cu condiţionarea accesului la muncă de un certificat verde care defapt este un instrument de constrângere a populaţiei pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus.

“Noua Românie nu este de acord ca accesul la locul de muncă să fie condiţionat de vaccinarea împotriva COVID 19. Acest certificat verde a fost introdus iniţial de UE pe motiv că ar simplifica circulaţia cetăţenilor în Ununea Europeană. Încă de la început liderii europeni şi inclusiv Kalus Iohaniis spuneau răspicat că Certificatul verde nu va fi un instrument de discriminare sau îngrădire de drepturi şi libertăţi. Acum vedem că au minţit cu bună ştiinţă şi că în prezent a devenit un instrument de constrângere a populaţiei pentru a determina oamenii să se vaccineze. Certificatul verde restrânge dreturi şi libertăţi fundamentale. S-a ajuns mult prea departe cu aceste restricţii care au un singur scop: vaccinarea. Vedem că în ultima săptămână, ţările puternic vaccinate sunt cuprinse de un val uriaş de infectări. Deci, care este eficienţa Certificatului Verde? A vaccinării în masă a populaţiei? Este inacceptabil ca sub pretextul unei pandemii care parcă este întreţinută de cineva, de ceva, să ajungi să îngrădeşti dreptul la muncă şi dreptul la circulaţie. Numai regimurile de tristă amintire foloseau medicina pentru a controla populaţia şi a o supune la restricţii şi condiţionări. Dacă nu învăţăm nimic din greşelile istoriei ajungem să facem un răm şi mai mare în prezent”, a delcarat Preşedintele PNR, Sebastian Popescu.

Dacă anul trecut, la debutul pandemiei se putea merge la muncă, la Mall, pe stradă, fără certificat verde, se poate şi acum. Este clar ca lumina zilei că au introdus certificatul verde doar ca să oblige oamenii să se vaccineze.

Partidul Noua Românie a fost fondat pe 17 iunie 2015 de către patru tineri cu scopul de a oferi o alternativă la actuala clasă politică. PNR este singurul partid din România care nu primeşte membri din alte partide, nici traseişti politici şi nu face alianţe cu alte partide.

>