Breaking news

PNR cere Guvernului să plafoneze de urgenţă preţul la utilităţi

Partidul Noua Românie solicită Guvernului României adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru plafonarea preţului la utilităţi. Românii şi firmele nu mai pot să achite facturi umflate şi cu 500%. Dacă nu se acţionează rapid, România intră într-un blocaj economic de proporţii iar milioane de români nu îşi vor mai putea plăti facturile.

Preşedintele PNR cere intervenţia de urgenţă a Guvernului României în criza energetică care afectează grav nivelul de trai al populației și pune pe butuci economia românească.

“Solicit Primului Ministru al României, Nicolae Ciucă să emită de urgenţă o odonanţă prin care să dispună plafonarea preţului gazelor naturale şi a curentului electric la preţul din decembrie 2020. Ceea ce se întâmplă acum în România nu are nicio legătură cu piaţa liberă concurenţială. Este un jaf naţional făcut cu acordul instituţiilor statului român care stau impasibile şi nepăsătoare. Niciun român, indiferent de venit, nu poate să plătească facturi exorbitante, mai ales în sezonul rece şi mai ales că peste 80% din gazele naturale şi curentul electric consumat, provin din resurse proprii ale ţării şi nu din import“, a declarat Preşedintele PNR.

Sebastian Popescu îi cere premierului şi ministrului energiei să nu mai îndemne românii să nu mai plătească facturi în timp ce ei nu emit norma legală care să permită românilor să nu plătească facturile exagerate.

“Cer responsabilitate şi seriozitate din partea Premierului Ciucă şi a Ministrului Economiei. Nu mai îndemnaţi românii să nu plătească facturile în timp ce voi nu emiteţi cadrul legal. Nu faceţi decât să le creaţi şi mai multe probleme românilor, care riscă să fie debranşaţi din cauza neplăţii facturilor. Vorbele goale şi declraţaiile populiste nu ajută românii, însă o Ordonanţă de Urgenţă, da, îi ajută pentru a nu fi nevoiţi să renunţe la încălzire pe timp de iarnă. Nu vă bateţi joc de români doar ca să aveţi voi încasări mai mari la bugetul de stat. Plafonaţi preţurile şi salvaţi românii şi economia”, a mai spus Preşedintele Noua Românie.

PNR cere ca prin ANRE, statul român să impună un preţ reglementat la nivelul anului 2020 la gaze naturale şi curent electric. Iar liberalizarea preţului să fie făcută în condiţii clare care să nu permită explozia preţurilor.

>