Breaking news

PNR cere demiterea de urgenţă a lui Vlad Voiculescu din funcţia de Ministru al Sănătăţii

Partidul Noua Românie solicită în mod public, Primului Ministru al României, Florin Câţu, demiterea de urgenţă a lui Vlad Voiculescu din funcţia de Ministru al Sănătăţii. Evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor din Capitală, în toiul nopţii, a fost picătura care a umplut paharul. Este deja prea mult.

Preşedintele PNR, Sebastian Popescu consideră că este imperios necesar ca Vlad Voiculescu să plece cât mai repede cu putinţă de la cârma Ministerului Sănătăţii.

După acţiunea de “succes” de la incendiul produs la Matei Balş, cu pacient găsit carbonizat în baie, la şase ore de la încheierea operaţiunii de intervenţie, după scandalul cu consilierul care a pătruns ilegal în Registrul Naţional de Vaccinare şi după ce a blocat o lună de zile modificarea Ordinului prin care românilor li se interzicea să-şi îmbrace morţii depistaţi pozitiv cu Covid 19, Vlad Voiculescu a mai luat o nouă decizie scandaloasă. A semnat un ordin de evacuare imediată a peste 100 de pacienţi internaţi la Spitalul Foişor ca să îl transforme în Spital covid 19. Pot înţelege necesitatea măririi numărului de paturi la ATI pentru bolnavii de coronavirus dar nu aşa se procedează. Nu poţi evacua pacienţi operaţi, unii chiar aflaţi la ATI, pe repede înainte, fără să respecţi nişte minime proceduri de bun simţ. Cum să suni familiile pacienţilor şi să le spui să vină să îi ia acasă? Imaginile de vineri seară de la Spitalul Foişor m-au îngrozit. Pacienţii plecau acasă cu maşini proprii, în cîrje, cu branulele în mână, bandajaţi, unii aşezaţi în maşină pe perne ca să nu sufere leziuni în timpul transportului. Iar o pacientă a fost băgată în portbagajul maşinii. Aceste imagini de lumea a treia arată că totul s-a făcut fără cap, fără organizare, de parcă acei pacienţi erau nişte infractori. Pacienţii trebuiau fie transferaţi la alte spitale din Capitală, fie duşi acasă, cei care puteau fi îngrijiţi la domiciliu, dar cu salvarea, nu fiecare cu ce poate. Pentru că a semnat şi aprobat acel ordin de evacuare urgenţă a pacienţilor de la Spitalul Foişor, fără să se asigure că întreg procesul se va desfăşura fără ca pacienţii să aibă de suferit, şi nu în toiul nopţii, Vlad Voiculescu trebuie demis de urgenţă din funcţia de Ministru al Sănătăţii. Este o nulitate absolută, preocupat doar de propria imagine. Cer Prim Ministrului Florin Câţu să îl demită de îndată pe acest domn care îşi bate joc de milioane de români cu un tupeu fără margini”, a declarat Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu.

>