Breaking news

PNL+PDL=LOVE. Blaga și Iohannis au bătut palma pentru fuziune

E oficial. Sâmbătă, în unanimitate, liberalii și democrat-liberalii, au aprobat în congres, fuziunea prin comasare a PNL cu PDL. Viitorul partid rezultat din comasarea celor două se va numi PNL și va avea sediul central în Modrogan.

pnl - pdl - fuziunePDL şi PNL s-au reunit sâmbătă, la Palatul Parlamentului în Congrese separate, apoi unul comun în Sala Unirii, pentru a aproba fuziunea prin comasare a celor două partide.

 

Până să se voteze comasarea cu PNL, PDL a înghițit partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu, Forța Civică.

În congresul de fuziune PNL – PDL s-a aprobat fuziunea, protocolul de fuziune, Statutul şi programul politic al viitorului partid, care va purta numele de PNL.

Astăzi s-a născut marele partid al dreptei româneşti, marele Partid Naţional Liberal”, a spus Klaus Iohannis.

„Ce construim astăzi nu e nici CDR 2, nici USL 2. Azi am semnat certificatul de naştere al celui mai mare partid de centru dreapta din istoria României. Sunt convins că va trimite PSD în opoziţie. Nu e un secret pentru nimeni. În această sală se află viitorul preşedinte al României. În momentul în care am decis cine e candidatul comun, îl vom susţine cu toată forţa”, a spus Vasile Blaga.

Fuziunea PNL cu PDL, prin comasare nu a fost pe placul lui Ponta, Udrea și Boc.

Astăzi este o zi neagră în istoria politică post-decembristă. Partidul celei mai mari speranţe şi celor mai mari victorii electorale, PDL, dispare! După ce au prăbuşit partidul care a dat de trei ori primarul Capitalei şi de două ori Preşedintele României, care a condus România şi a scos-o din cea mai grea criză economică a ultimilor 80 de ani, ducându-l la un jenant 12% la europarlamentare, cei care sunt în fruntea lui astăzi au ales să îl topească în PNL. Ca să nu se vadă că sunt neputincioşi în a-i oferi un viitor”, a scris Udrea pe contul său de socializare.

Ponta reaminteşte că, în timp ce în data de 26 iulie 2012, PSD şi PNL au organizat mitingul USL pentru demiterea lui Băsescu, doi ani mai târziu, la aceeaşi dată, are loc Congresul pentru aprobarea fuziunii PNL-PDL.

„La 26 iulie 2012, la Romexpo se aflau liderii USL ( adică PSD, PNL, PC , Sorin Oprescu şi mulţi alţii ) alături de românii care doreau să pună capăt «Regimului Băsescu» . În Piaţa Revoluţiei erau Băsescu şi oamenii lui (Blaga, MRU, Macovei şi alţi susţinatori si profitori ai aceluiaşi “Regim”!). La 26 iulie 2014 – la Palatul Parlamentului se reunesc reprezentanţii «Regimului Băsescu» ( tot Blaga, MRU, Macovei şi alţii la fel) ca să se unească cu reprezentanţii PNL ( parlamentari, preşedinţi, primari şi alţi demnitari aleşi toţi în funcţii în 2012 ca reprezentanţi ai USL care atunci luptau cu «Regimul»! )”. Trădătorii câştigă întotdeauna doar pe termen foarte scurt, dar ruşinea lor e compensată de o funcţie în «Partidul cu 100 de conducători» ( sau o reunire a ” nebunilor şi mişeilor” sub acelaşi acoperiş!)”, a scris Ponta pe Facebook.

Emil Boc a lipsit de la congres, la fel ca și Crin Antonescu. Primarul de la Cluj a spus că nu poate asista cu sufletul deschis la “topirea PDL în PNL” şi la “funeraliile” partidului, pe care Vasile Blaga “îl bagă în mormânt definitiv”.

”Deci ştergi cu buretele aceste lucruri şi te topeşti în acel partid, iar eu sunt criticat că am stat la masă cu preşedintele României, cu cel care a făcut posibile, alături de PDL, cele mai mari succese din istoria noastră politică şi să aplaud cu sufletul deschis topirea PDL în PNL. Nu pot face acest lucru. Vasile Blaga spune că are PDL în suflet, dar astăzi îl bagă în mormânt definitiv. Ceva, aici, nu se leagă. Eu nu pot participa la funeraliile partidului care a dat de două ori preşedintele României, primar general al Capitalei, Guvern şi miniştri şi a salvat ţara de la colapsul economic”, a spus Emil Boc.

Până la înregistrarea la Tribunal a noii formaţiuni politice, PNL şi PDL vor funcţiona în cadrul Alianţei Creştin Liberale, sub care se vor prezenta la alegerile prezidențiale cu un candidat comun.

>