Breaking news

PNL și USR vor să dărâme Guvernul Grindeanu. Au depus moțiune de cenzură

La nici o lună de la învestirea în funcție, Guvernul Grindeanu este la un pas de a fi demis. PNL și USR au depus moțiune de cenzură în Parlament după ce marți seară, Guvernul a emis o ordonanță de urgență privind modificarea codului penal.

sorin-grindeanu-parlamentGuvernul Grindeanu ar putea intra în istoria României ca fiind Executivul cu cel mai scurt mandat. PNL și USR vor să demită Guvernul României.

„Aceasta este moțiunea de cenzură pe care PNL, împreună cu USR, o depun astăzi. Este numită ‘Guvernul Grindeanu—Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România’. Este primul demers politic important pe care Opoziția îl face astăzi în România într-un moment de cumpănă, într-un moment în care prin ordonanțe de urgență, prin decizii ale Guvernului, se încearcă legalizarea furtului în România. Noi sperăm ca toți cetățenii de bună credință să susțină acest demers în spațiul public, de asemenea, ne dorim ca toți parlamentarii care cred în supremația legii, care au bună credință și respectă cetățeanul, să voteze această moțiune de cenzură. Aceasta este soluția legală, instituțională, pentru demisia Guvernului și de asemenea soluția pentru a putea ajunge la alegeri anticipate”, a spus președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului.

Moțiunea de cenzură a fost semnată de 124 de parlamentari de la PNL și USR și a discutat, de asemenea, cu cei de la PMP care au spus că se vor alătura acestui demers parlamentar.

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri că parlamentarii partidului nu sunt „în remorca” PNL, dar vor susține cu semnături moțiunea de cenzură inițiată de liberali.

Nu suntem în remorca PNL, dar PMP va da semnături pentru moțiunea de cenzură„, a afirmat Băsescu.

Marți seară, Guvernul Grindeanu a adoptat o ordonanță de urgență privind modificarea codului penal și a trimis la Parlament, proiectul de lege privind grațierea colectivă.

Guvernul Grindeanu a fost învestit în funcție prin vot, de către Parlamentul României, pe 4 ianuarie 2017.