Breaking news

PNL se aliază cu PDL ca să refacă alianța DA

La o zi după ce a anunțat că mută partidul în grupul PPE, Crin Antonescu a început discuțiile cu PDL pentru a reface Alianța DA. Pe fir a intrat și Mihai Răzvan Ungureanu care vrea ca Forța Civică să fuzioneze cu PNL.

pnl - pdl - alianta DAPNL și PDL vor să dea din nou mâna pentru a reface alianța electorală DA, ca să câștige împreună alegerile prezidențiale din toamnă. Alianţa PNL-PDL ar urma să-l aibă drept candidat la alegerile prezidenţiale pe Crin Antonescu. Negocieri PNL – PDL vor avea loc miercuri, la ora 17.

Însă, este posibil ca cele două partide să funzioneze după 1 ianuarie 2015. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi, după discuţiile cu şefii celor două partide, că îşi doreşte un singur partid de dreapta în România şi, mai mult, că speră la o fuziune.

Blaga și Antonescu vor să o lase pe dinafară pe Elena Udrea, care își dorește să intre în alianță cu PDL și PNL.

Mişcarea Populară este gata să facă parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, acceptă orice iniţiativă de unificare indiferent din partea cui vine. Va susţine chiar orice candidat care poate să învingă candidatul PSD, fără să importe din ce partid face parte“, a scris ulterior Udrea pe Facebook.

Reprezentanţii PDL se vor întâlni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, cu cei ai PNL, pentru o primă rundă de negocieri.

Și Mihai Răzvan Ungureanu vrea în alianța PNL-PDL și s-a dus la Crin Antonescu să-i propună fuziunea Forţa Civică cu PNL, după ce trei parlamentari ai partidului i-au zis că, dacă nu obţine o fuziune, ei pleacă singuri la PNL unde îşi negociaseră transferul.

Azi, Crin Antonescu a semnat actele de aderare la grupul lui Băsescu, PPE, înainte de alegerile de duminică europarlamentare de duminică, 25 mai. Deputatul Ioan Ghișe a confirmat la Antena 3, faptul că Antonescu a negociat cu PPE afilierea la grup, înainte de alegerile europarlamentare.
>