Breaking news

PNL refuză să-l demită pe Stelian Tănase, deși acesta a oprit emisia TVR Moldova și a cenzurat un documentar

loading...

PNL nu vrea să îl demită pe Stelian Tănase din funcția de președinte interimar al TVR, deși acesta a întrerupt emisia TVR Moldova pe 7 februarie 2014 ca să cenzureze difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină.

pnl - stelian tanaseStelian Tănase aplică metode comuniste de cenzură la TVR, oprind chiar emisia unui canal public, iar PNL îl ține în brațe și refuză să îl demită de la șefia Televiziunii Române.

exclusivNEWS.ro a solicitat PNL, un punct de vedere oficial, cu privire la măsura abuzivă luată de Stelian Tănase în data de 7 februarie 2014. Deși am întrebat cu subiect și predicat dacă PNL îl mai girează pe Stelian Tănase și dacă îi va cere demisia din funcția de președinte interimar la TVR, PNL a dat un răspuns evaziv și a pasat responsabilitatea la Comisiile de Cultură din Parlament.

”Partidul Național Liberal nu a încurajat niciodată cenzura și nu își va schimba niciodată viziunea în ceea ce privește această practică ce nu are nimic în comun cu un partid cu doctrină liberală. PNL este împotriva oricărei acțiuni menite să îngrădească dreptul la libertatea de exprimare, ceea ce presupune libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei de orice fel, indiferent de frontiere, sub forma orală, scrisă, tipărită ori artistică sau prin orice alt mijloc. Precizez, totodată, că Partidul Național Liberal nu interferează cu politica editorială a Televiziunii publice. Îmi exprim convingerea că veți putea primi mai multe lămuriri pe acest subiect la Comisiile pentru cultură, artă și mass-media din cadrul Parlamentului României, care asigură controlul parlamentar asupra activității TVR”, a declarat pentru exclusivNEWS.ro, Cristina Pocora, Purtător de cuvânt al PNL.

Deși PNL este partidul care l-a propus pe Stelian Tănase în funcția de președinte interimar la TVR, acum când acesta face pe dictatorul la Televiziunea Română, liberalii se spală pe mâini, nu le pasă și spun că e treaba Comisiilor de Cultură.

Dacă cu adevărat nu ar fi fost de acord cu ceea ce a făcut Stelian Tănase, lucru fără precedent în istoria TVR, PNL ar fi spus publică că nu îl mai susține pe acesta și că îi cere demisia.

Cu un astfel de răspuns evaziv care nu spune nimic, PNL îi leagă de gâtul prezidențiabilului Crin Antonescu, o piatră de moară ce-i va atârna foarte greu în campania prezidențială.

Nici declarația directorului TVR Internațional, Beatrice Comănescu cu privire la abuzul inimaginabil și fără precedent, comis de Stelian Tănase, pare să nu îi fi impresionat și interesat pe liberali.

Stelian Tănase m-a sunat și-a mi-a cerut să opresc emisia TVR Moldova.  Este fără precedent. Niciun director general sau președinte al TVR, nu a întrerupt emisia. Întreruperea s-a făcut fără argumente, pe un ton, să zicem intempestiv. Nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat. Grilele TVR sunt realizate de către canale, aprobate de directorul de programe. Înainte era un consiliu de programe care nu mai există, care aproba aceste grile. Această grilă cadru a fost aprobată în urmă cu aproximativ două luni. Nu aș fi vrut ca la final de carieră să am asemenea întâmplare. Ceea ce mă face să am întrebări vis a vis de utilitatea serviciului public în condițiile în care emisia se întrerupe arbitrar și fără argumente. Ceea ce se întâmplă este revoltător. Stelian Tănase m-a acuzat că fac propagandă comunistă prin difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină”, a declarat Beatrice Comănescu pentru exclusivNEWS.ro.

Cenzura a fost aplicată de Stelian Tănase pe 7 februarie 2014, la ora 14.00, când după opt minute de difuzare a documentarului Moștenirea Clandestină, acesta a oprit emisia TVR Moldova ca să scoată de pe post materialul.

Pe 29 ianuarie 2014, episodul zece al documentarului Moștenirea Clandestină a fost difuzat fără probleme de TVR 1. Stelian Tănase nu avea niciun drept și nicio atribuție editorială care să-i permită să întrerupă emisia unui canal al Televiziunii Române. Prin această decizie, Stelian Tănase a încălcat legea de funcționare a SRTV cât și legea audiovizualului. Aceste fapte intrând în sfera codului penal întrucât a făcut abuz în funcție.

loading...