Breaking news

PNL depune în Parlament moțiune simplă la adresa Ministrului Muncii, Rovana Plumb

Ministrul Muncii, Rovana Plumb este contestată de PNL. Deputații liberali vor depune săptămâna viitoare în Parlament, o moțiune simplă, intitulată ”PSD guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!”.

rovana plumb - baniGrupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor va depune săptămâna viitoare moţiunea simplă intitulată „PSD guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!”, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, doamna deputat Cristina Pocora, Purtător de cuvânt al Grupului.

Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal este acum mult mai puternic şi puterea lui va creşte! Folosim această forţă şi toate instrumentele parlamentare pe care le avem la dispoziţie pentru a împiedica ca PSD să îşi bată joc de cetăţenii acestei ţări, să guverneze doar pentru interesele sale politice şi financiare. Ce face astăzi PSD nu se numeşte guvernare ci ACAPARARE. Vor să pună mâna pe tot, în ciuda faptului că votul din 16 noiembrie ne-a arătat că oamenii aşteaptă altceva de la clasa politică iar noi, PNL facem lucrurile în acest sens. Îi punem PSD-ului în faţă o oglindă şi mai mare, în cară să se vadă toată opera lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Grupului PNL în deschiderea conferinţei de presă.

Deputatul liberal Cristina Pocora a precizat că în această sesiune parlamentară, Grupul PNL va face uz de toate instrumentele parlamentare şi legale pentru a sancţiona abuzurile PSD, iar prima acţiune este depunerea unei moţiuni simple săptămâna viitoare, la şedinţa de plen.

Grupul PNL va depune săptămâna viitoare prima moţiune simplă din această sesiune. Ea îi este adresată doamnei ministru Rovana Plumb, Ministru al Muncii, şi se intitulează „PSD Guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!”, a declarat purtătorul de cuvânt a Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Subiectul moţiunii noastre are ca punct de plecare art. 5 al OUG 86/2014, prin care Guvernul desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, în locul acestora, urmând să fie format, prin comasare, un mutant, şi anume Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială. Prin această măsură PSD încurajează frauda fiscală pe piaţa muncii şi corupţia în sistemul de asistenţă socială şi transformă Inspecţia Muncii şi Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială în anexe ale PSD-ului cu caracter de ajutor social pentru şomerii de partid”, a explicat Cristina Pocora. Ea a precizat că PSD transmite clar că tot ce mişcă trebuie să aibă culoare politică, că nu mai rămâne niciun şef în funcţie, nici măcar în teritoriu, dacă nu are carnet PSD! „Vor lucra în această instituţie nouă doar oameni care au „jurat credinţă sub steagul „PSD&aliaţii” sau „au binecuvântarea” jupânilor PSD din judeţe, sub oblăduirea unui secretar de stat numit politic, în defavoarea unui inspector general de stat”, a explicat Cristina Pocora care sunt interesele PSD pentru care a fost adoptată OUG 86/2014.

Deputatul PNL a subliniat faptul că măsura guvernamentală de desfiinţare a Inspecţiei Muncii şi a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială contravine chiar şi doctrinei socialiste.

În contextul în care, potrivit ultimei raportări a Ministerului Finanţelor Publice, frauda fiscală pe piaţa muncii se ridică la 14,6% din PIB, adică aproape jumătate din încasările totale la bugetul naţional, acţiunea Guvernului de anihilare a Inspecţiei Muncii, una dintre instituţiile esenţiale în combaterea fenomenului, este un act iresponsabil. De cealaltă parte, Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, deşi este o instituţie nouă, a reuşit să devină unul din cei mai importanţi actori instituţionali în combaterea erorii, fraudei şi corupţiei din domeniul prestaţiilor sociale. Cu toţii am susţinut reducerea gradului de fraudare a sistemului de beneficii sociale, asistenţa socială să rămână plasa de siguranță a celor mai vulnerabili dintre cetăţeni şi nu sursa de înavuţire a celor mai abili în a găsi breţele legislative pentru obţinere de beneficii nemeritate”, a mai precizat Cristina Pocora.

PSD reacționat la decizia PNL de a depune moțiune simplă, prin purtătorul de cuvânt Gabriela Vrânceanu Firea: Anunțul PNL referitor la depunerea unei moțiuni simple împotriva Ministrului Muncii, din cauza reorganizării Inspecției Muncii, demonstrează că liberalii nu-și doresc ca țara noastră să progreseze, nu-și doresc servicii publice de calitate, ci pur și simplu caută noi teme de scandal politic. Guvernul  nu desființează Inspecția Muncii ci comasează, pe model european, două instituții, pentru a obține una mai eficientă, care să poată preveni fraudele în mod real. Infiinţarea Agenției Naționale pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială are ca obiectiv eficientizarea şi optimizarea activităţilor de control în domeniul relațiilor de muncă, al sănătății și securității în muncă, precum și în domeniul social. De asemenea, prin managementul unitar al bazelor de date din domeniile muncii și beneficiilor sociale se asigură un control riguros asupra beneficiarilor de asistență socială, cât și asupra angajatorilor și angajaților, în vederea eliminării fraudelor. Dacă cei de la PNL nu sunt de acord cu eficientizarea administrației publice, cu eliminarea fraudelor din domeniul social și al muncii, atunci ar trebui să le spună acest lucru românilor cu subiect și predicat, nu să se ascundă în spatele unor manevre politicianiste. Într-o perioadă în care România are nevoie de dialog și de consens între forțele politice, pentru a putea progresa, PNL a rămas în logica războiului politic, moștenită de la regimul Băsescu-PDL.

Chiar dacă moțiunea simplă a PNL, va fi votată de deputați, Rovana Plumb nu își va pierde scaunul. Întrucât moțiunea simplă nu are niciun efect legal sau juridic.

>