Breaking news

PNL contestă la CCR votul în cazul lui Șova și cer alegeri anticipate

loading...

PNL a anunțat miercuri, că va contesta la Curtea Constituțională, votul din senat, dat în cazul senatorului PSD, Dan Șova, prin care s-a respins cererea DNA cu privire la încuviințarea reținerii și arestării preventive. În plus, liberalii cer alegeri anticipate.

alina gorghiu - presedinte pnlLa o oră de la votul din plenul Senatului, în urma căruia s-a respins cererea DNA cu privire la reținerea și arestarea lui Dan Șova, pe motiv că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi, PNL a anunțat că atacă decizia Senatului, la CCR.

”Ceea ce s-a întâmplat, astăzi, este o  sfidare a românilor, a justiției, a statului de drept. Astăzi, PSD și Victor Ponta  au orchestrat, în dispreț total față de cetățenii României, o piesă nouă, de natură procedurală, cu aceeași intenție: blocarea justiției.  E încă o lecţie prin care Victor Ponta ne arată că nu vom fi niciodată, nici noi, nici românii, egalii PSD. Singura diferență între votul în cazul dlui Șova și al dlui Vâlcov este că cel din urmă a ales o cale demnă. Prin votul senatorilor PSD,  Victor Ponta aruncă în aer credibilitatea unei țări întregi, pentru a nu pierde puterea, Palatul Victoria. Votul de astăzi confirmă ceea ce spunem de vreme îndelungată: PSD este umbrela corupției, iar Victor Ponta mânerul de care se agață toți cei care au probleme cu legea. Aceasta este integritatea PSD: mimează, în interior, un statut drept, dar rămân aceiași adversari ai statului de drept. Analizăm în cel mai scurt timp soluţia şi pâghiile contestării la Curtea Constituţională a votului în cazul Dan Şova cu privire la interpretarea dată numărului de voturi necesar pentru ridicarea imunităţii senatorului PSD. Avem în vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale care stabileşte că hotărârile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor se aprobă cu majoritatea parlamentarilor prezenţi, a declarat Alina Gorghiu.

După care, co-președintele PNL, spune că partidul său cere alegeri parlamentare anticipate: Pentru ca toți să fim egali în fața justiției, și politicieni și cetățeni, singura soluție este judecata românilor, în  cadrul alegerilor anticipate. PNL cere alegeri anticipate pentru a da țării un nou Parlament, cu o nouă legitimitate și un restart în relația dintre clasa politică și cetățeni, echivalent celui din noiembrie 2014.  

În replică la solicitarea Alinei Gorghiu cu privire la anticipate, PSD, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Gabriela Firea, precizează: Doamna Gorghiu încearcă în mod evident o diversiune, vorbind despre alegeri anticipate. În realitate, co-președintele noului PDL are un obiectiv foarte clar prin lansarea acestei teme: să acopere dezvăluirile care au apărut astăzi în Parlament și în presă despre domnia-sa. Este vorba despre dovezile care au apărut privind implicarea doamnei Gorghiu, în calitate de avocat, într-o relație contractuală cu Electrica. De altfel, doamna Gorghiu a cerut colegilor săi să nu comenteze subiectul – a existat această recomandare către parlamentarii din partidul pe care îl conduce. Este mai ușor să eviți să dai socoteală într-o problemă sensibilă, acoperind-o cu un subiect fals, așa cum sunt și alegerile anticipate. Cred că presa așteaptă ca doamna Gorghiu să lămurească dezvăluirile care au apărut despre domnia-sa.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian