Breaking news

Planul urbanistic zonal al staţiunii Mamaia, anulat de Curtea de Apel Constanța

loading...

Undrea câștigă bătălia cu primarul Constanței, Radu Mazăre în privința Planului Urbanizstic Zonal(PUZ) al staținuii Mamaia.

Statiunea_MamaiaCurtea de Apel din Constanţa a decis luni, 9 mai 2011, printr-o sentinţă definitivă, irevocabilă şi executorie, nulitatea planului urbanistic zonal deoarece acesta a fost întocmit fără respectarea legii şi a decis anularea hotărârii Consiliului Local din Constanţa prin care PUZ-ul fusese aprobat.

PUZ-ul nu avea, aşa cum cere legislaţia în vigoare, nici avizele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral şi nici nu deţinea procesul-verbal de delimitare a zonei costiere.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului salută decizia Curţii de Apel din Constanţa pe care o consideră ” o victorie a unei autorităţi a statului în lupta cu administraţiile locale care nu respectă legislaţia în vigoare”, potrivit comunicatului de al ministerului.

loading...