Breaking news

Plângerea penală împotriva lui Dan Diaconescu, refuzată de Parchet

Plângerea penală împotriva lui Dan Diaconescu, nu a fost înregistrată pentru că oficialul OPSPI a ajuns prea târziu la Parchet.

Angajații OPSPI își dau singuri cu stângul în dreptul.

De dimineață au anunțat că fac plângere penală împotriva lui Dan Diaconescu pentru declarații false dar nu au ajuns la timp cu aceasta la Parchet.

Reprezentantul OPSPI a ajuns prea târziu cu plângerea penală la Parchet, și astfel aceasta nu a putut să fie înregistrată.

Programul la Parchetul General se terminase la ora 15.00, iar oficialul a ajuns după această oră.

Întrebat de jurnaliști de ce a venit prea târziu oficialul a spus că: Îmi cer scuze, nu dăm declaraţii. Am dreptul să nu dau declaraţii. Sunt o persoană fizică.

Miercuri dimineață, Ministerul Economiei anunța printr-un comunicat de presă că: Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează, astăzi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA – OPSPI.

În replică la aceste acuzații, Dan Diaconescu a anunțat prin avocatul său că va face și el plângere penală pe numele lui Remus Vulpescu pentru abuz în serviciu și de fals în înscrisuri oficiale, iar pe Victor Ponta de instigare la abuz în serviciu și de amenințare.