Breaking news

Plângere penală pe numele Ministrului Justiţiei, Raluca Prună pentru că a minţit la CEDO

Mihai Bărbulescu, Președintele Sindicatului Danubius – Drobeta, a depus vineri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală pe numele Ministrului Justiţiei Raluca Prună pentru că a minţit la CEDO.

raluca prunaRaluca Prună s-a ales cu dosar penal pentru minciunile spuse la CEDO. Preşedintele Sindicatului Danubius spune că Ministrul Justiţiei a făcut fals în declaraţii.

Astăzi 21 Octombrie 2016 am transmis către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un denunț împotriva dnei. Raluca Alexandra Prună, ministru al justiției, pentru infracțiunea de fals în declarații în formă continuată în legătură o organizație internațională la care România este parte. Apreciem că fapta ministrului Justiției Raluca alexandra Prună, dincolo de caracterul reprobabil și imoral, îmbracă un caracter penal că aceste declarații implică dezinformarea voită în contextul unui angajament al României față de Curtea Europeană a Drepturilor Omului și că este de natură a produce consecințe juridice, scopul afirmației mincinoase fiind evitarea unei posibile sancțiuni. Considerăm că faptele ministrului justiției, doamna Raluca Alexandra Prună, intră sub incidența: • art. 236 Cod Penal privind falsul în declarații și • art. 328 Cod Penal privind infracțiuni de fals comise în legătură̆ cu o organizație internațională„, se arată în comunicatul de presă al Sindicatului Danubius.

În ședința CSM din 6 octombrie,  Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că a mințit la CEDO când a spus că a fost asigurat un buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane de euro.

„Știți cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus și am mințit la CEDO — și spun bine mințit la CEDO — că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român… Deci, eu am mințit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niște bune intenții, pentru că în realitate în buget noi nu aveam acești bani”, a precizat Raluca Prună.

Iată plângerea penală formulată de Sindicatul Danubius la adresa Ministrului Justiţiei:

CĂTRE
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
B-dul Libertăţii nr.12, Sector 5 – Bucureşti, Cod postal: 050706

DENUNȚ

Subscrisul Sindicatul Independent Danubius – Drobeta cu sediul in Municipiul Drobeta-Turnu Severin, str. Carol Davila, nr. 5, județul Mehedinți, prin reprezentant legal Mihai Bărbulescu, formulăm prezentul
DENUNȚ
Referitor la posibile fapte de fals în declarații în formă continuată în legătură cu o organizație internațională la care România este parte comise de către dna. Raluca Alexandra Prună, ministru al Justiției.
În fapt, reținem că la data de 6 Octombrie 2016 dna. Raluca Alexandra Prună a declarat în fața Consiliului Superior al Magistraturii că a mințit intenționat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, atunci când a afirmat că România va construi 7 penitenciare în următorii ani, pentru a rezolva problema supraaglomerării.
Având în vedere că aceste declarații implică dezinformarea voită în contextul unui angajament al României față de Curtea Europeană a Drepturilor Omului și că este de natură a produce consecințe juridice, scopul afirmației mincinoase fiind evitarea unei posibile sancțiuni, considerăm că faptele ministrului justiției, doamna Raluca Alexandra Prună, intră sub incidența:
art. 236 Cod Penal privind falsul în declarații și
art. 328 Cod Penal privind infracțiuni de fals comise în legătură̆ cu o organizație internațională.
Pentru conformitate, înregistrarea declarației ministrului Justiției poate fi găsită la acest link: https://youtu.be/rvQWkCft2-Q.

Cu deosebită considerație,
Mihai Bărbulescu
Președinte
Sindicatul Danubius – Drobeta